Coca-cola Cherry officiellt i Sverige

Standard

Tack vare ett tips ifrån en läsare så fick jag idag reda på att Cherry Coke nu officiellt tillverkas och säljs i Sverige. Först trodde jag inte på tipset eftersom inte ett knyst hade hörts ifrån coca-cola sverige, varken på twitter eller på deras officiella hemsida. Jag tog mig en snabb titt på deras produktsortiment och där finns inte heller någon information om att Cherry Coke nu finns på svensk mark.

Nyfiken i en strut så skickades ett mail till coca-cola sverige där frågan ställdes om det faktiskt fanns svensktillverkad cherry coke eller om det bara var en utländsk burk som hade blivit av med sin etikett. Svart kom ganska fort:

”Tack för ditt mail. Ja det stämmer att vi nu producerar och levererar Cherry Coke i 33 cl burk till större grossister, så som ICA. Vi säljer även Cherry Coke i 50 cl PET till Pressbyrån och 7-eleven. ”

Okej, då är det officiellt: Cherry Coke finns i Sverige, och har tydligen funnits ett längre tag eftersom en annan läskrelaterad sida skrivit om nyheten så tidigt som i April. Men då blir jag genast lite förbannad, detta är en relativt stor nyhet som har gått helt obemärkt förbi. Senast Cherry Coke fanns i Sverige var på det glada 80-talet, sedan dess har den endast dykt upp när butiker importerat den ifrån andra länder och under senare år har det varit standard för butiker att ha importerad cherry coke i sina hyllor. Så varför har ingen berättat detta? Folk har fått upptäcka det själva genom att gå ut i butikerna och lägga märke till själva burken. Inte ens ICA verkar ha gått ut med ett meddelande om att de nu i samarbete med Coca-cola Sverige gör Cherry Coke tillgängligt i Sverige.

Men hur kommer det sig egentligen att Sveriges största läskeblaskrelaterade blogg inte hittar Svensk Cherry coke? Skamligt, jag vet, men det verkar inte ens som att mina lokala ICA butiker har förstått att ICA nu har cherry coke tillgängligt via den egna grossisten. Två ICA butiker finns det här i trakten (Supermarket och Kvantum) men bägge säljer fortfarande endast de importerade drickorna ifrån Greys American Stores (så var det iaf senaste gången jag tittade i butikshyllorna den 14:e Juni) och någon Pressbyrå eller 7-eleven har jag inte i närheten. Men vad som är lustigt är att ingen av mina ”agenter” i Göteborg, Jönköping eller Stockholm har reagerat över den nya Cherry Coken. Detta måste nog klassas som en av de ”smygiaste” släppen av en ny produkt någonsin.

Ett svar på mailet skickades genast iväg där bristen på kommunikation starkt ifrågasattes av undertecknad, men brevet har i skrivande stund inte fått något svar, kanske var det för svårt att svara på?

Men hur som helst, Cherry Coke finns nu i Sverige ”på riktigt” så om du är sugen på lite Coca-cola med smak av körsbär är det bara att ge sig ut till antingen ICA, Pressbyrån eller 7-eleven.

[Uppdatering]
Det blev efter lite om och men ett svar på mailet om varför coca-cola inte annonserat något om den nya Cherry coken:

Anledningen till att vi inte kommunicerat ut detta är att Cherry Coke endast säljs genom vissa kanaler och i begränsade volymer. Önskar dig en trevlig midsommar!

Ganska korkat i min mening, vill de inte att butiker / folk skall köpa de nya svenskproducerade drickorna? Mycket märklig marknadsföring.

Annonser

11 reaktioner på ”Coca-cola Cherry officiellt i Sverige

 1. tantmarit

  Vad skumt!
  jag har kollat i både Jönköping och Huskvarna, senast var för mindre än en vecka sedan, och hittade bara den importerade.
  Hmmm, det måste undersökas! 😮

 2. masj

  jag (som tipsade) köpte mina 3 för 20 på dollarstore, trodde de var importedade. när jag kom hem jämförde jag de med både den amrekanska som säljs i svergie på imorthyllorna i utvalda butiker och en annan version som jag fick tag på i frankrike, ingen av de stämde. jag la också märke till att pant ettikettien inte fanns där men jag brydde mig inte eftersom dollarstore inte sysslar med pant. sen kollade jag i det finstilta och sår att den var producerad i sverige med socker från skåne.

 3. Tolle

  Jag hade inte heller hört talas om att Coke Cherry hade kommit till Sverige, förrän jag gick in i vår livsmedelsbutik här i samhället och plötsligt såg en lite mörkare coca cola flaska och tog mig en närmare titt…till min förvåning stod det Coca Cola Cherry, jag fortsatte läsa och såg att det var en svensk flaska. Givetvis blev jag överlycklig…såg direkt efter att dom även hade den på burk.
  Lite konstigt tycker jag det är att i vårat samhälle, ca1800personer, har båda varianterna i en liten butik, medans butiker i större städer här ikring inte har den, såsom Ica etc….

 4. Frida

  här i luleå har de ett par år haft importerade cherry coke på ica kvantum, men sedan de svensktillverkade har kommit så har de bytt ut så de säljer bara de svenska, och i importhyllan har de bara andra (t.ex. vanilla coke, cherry dr pepper osv). SYND enligt mig då jag tycker den svenska är hästlängder från lika god som den amerikanska! 😦

 5. Håkan

  Den svenska Cherry Cola smakar knappt körsbär. Hade inte stått Cherry Coke på burken så hade jag trott att det var vanlig cola med bismak. Den importerade amerikanska smakar ju verkligen körsbär,

 6. Sofia

  Hej, blev glatt överraskad när jag förra veckan hittade Cherry cola i pressbyrån på Huddinge sjukhus. Men väldigt besviken när jag smakade på den. Den svensktillverkade smakar inte alls lika mkt körsbär som den importerade. Man kan bara ana en liten hint. Det var mesigt. Föredrar att köpa den importerade isf. Vet ej om de danskar annorlunda på burk. Detta var en 50 cl PET-flaska. Har hört rykten om att vaniljcolan är tillbaka också? Själv gillade jag cola med twist. 🙂 Tack för mig.

 7. Martin Larsson

  Drack en för inte så länge sedan och den är faktiskt helt godkänd från mig. Kanske till och med att den är snäppet godare än vanlig cola men de är fn smaksak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s