När olyckan är framme

Standard

Coca-cola har alltid legat mig varmt om hjärtat, denna bubbliga svarta dryck förgyller min vardag och jag kan inte leva utan den. Det blir ett par flaskor i veckan och är jag ute på restaurang väljer jag helt klart en ”lyx-cola” (glasflaska) framför en öl eller ett glas vin, jag är barnslig på det viset. Men det är inte bara drickan som förgyller min vardag, nej det finns så mycket annat med coca-cola på som man kan köpa och samla på. Tro det eller ej men jag samlar faktiskt på coca-cola prylar och framför allt så samlar jag på coca-cola ifrån olika delar av världen.

Ta-dah!


I vardagsrummet hänger detta skåpet som är fullt av coca-cola flaskor/Burkar och coca-cola glas. I skrivande stund står det 22 olika flaskor/burkar där ifrån lika många länder. Det är bland annat coca-cola ifrån länder såsom: Italien, Tyskland, Thailand, Kina och Tunisien. Inga av burkarna/flaskorna är öppnade, det skall vara originalcolan i för att samlingen skall ha någon betydelse. Det medför vissa problem dock, pet-flaskorna är inte 100% täta så under åren så har vätska på något vis dunstat bort, mycket märkligt, men avdunstande coca-cola är inget emot vad som hände här om veckan.

Jag öppnar skåpet för att ställa in en ny burk med cola som jag köpt i Sverige (små 0,15l burkar) och när jag öppnar skåpet möts jag av en obehaglig doft, jag tittar längst ner i skåpet där alla burkar står och ser då detta:

Usch!

Av någon outgrundlig anledning så har två av burkarna (Belgien och Italien) sprungit läck och sölat ner hela botten på skåpet, kul… Det märkliga är att burkarna har inga skador på sig, de ser välbehållna ut och jag kan inte hitta något hål på dem, mycket märkligt.

Del två i katastrofen, som även var den räddande delen i olyckan, var att på samma plan som burkarna stod på så hade jag två paket med coca-cola servetter som lyckligtvis och olyckligtvis hade sugit upp merparten av vätskan, så det hade inte börjat läcka ut på parketten eller så, men servetterna var förstörda och det var bara till att slänga dem, trist.

De heroiska servetterna

Så det var inget mer att göra än att ta fram Super10 och börja städa upp sörjan, vilket inte var den trevligaste av upplevelser. Burkarna hade båda en liten skvätt cola kvar i sig, så jag borrade hål i botten på dem för att dränera ut resterande sockersörja. Hur i helsefyr detta hänt förstår jag fortfarande inte. Burkarna är ifrån två olika länder med två lite olika designer på burkarna och ifrån helt olika år, så varför bägge två bestämde sig för att börja läcka samtidigt förstår jag inte.

Så det var en liten inblick i vad för saker som kan hända för en coca-cola samlare och har du en liknande samling själv, tänk på att burkar tydligen kan börja läcka helt utan anledning.

Annonser

En reaktion på ”När olyckan är framme

  1. Magnus The Collector

    På Bali finns det både jättesmå typ 30 cl cola plastflaskor, cola i energidrycksburk och en typ 4liters colaflaska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s