Kalashnikov Energy Drink

Standard

kalashnikovEn energidricka som hedrar (??) ett ryskt vapen, tillverkad i Frankrike åt ett soft air gun företag, okej…

Hur smakar det?
Doften kan närmast beskrivas som generisk energidricka i stil med Powerking, Euroshopper eller Battery. Smaken faller mer eller mindre under samma kategori, ganska så generisk, men trevlig. Vanlig ”klassisk” energidricka faller mig väl i smaken, med sin lite sträva syrliga smak och med en viss underton av bubbelgum. Bubbelgum och en AK-47 kanske inte är ett adjektiv gode Kalashnikov hade tänkt sig, men så är det. Hinten av bubbelgum överöses dock ganska snabbt av den sträva syrligheten som kommer dundrande strax efter varje klunk. Det är härligt strävt och för tankarna till favoriten Battery. Efter ungefär 80% av burken börjar det nästan bränna lite i halsen och då vet man att det är nog. Gott i min mun, men kanske lite för ”frätande” för andra.

Vart hittades läskeblasken?
Köptes i en kiosk i Göteborg (2015).

Slutsats
Visst känns det lite märkligt att dricka något som bär namnet Kalashnikov (en stavning av hans namn, i Skandinavien kör vi stavningen Kalasjnikov) och som pryder det ökända vapnet AK-47 på burken. I ärlighetens namn känns det lite töntigt, speciellt här i det svenska klimatet. Men någon tyckte onekligen det var häftigt nog för att göra en sådan energidricka. Rent smakmässigt är det inte helt fel dock. Den smakar ”billigt” och är lite som att dricka kolsyrad batterisyra, men det river härligt i halsen och den sträva, stickiga smaken får verkligen igång maskineriet. Dock är den snudd på lite för potent även för denna älskare av klassisk energidricka, så betyget når inte över medel. Men för all del, finner du en burk och vill ha den till samlingarna så köp en och skänk gamle Michail en tanke.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s