Julebrusfabrikkens Rampebrus

Standard

Alla föräldrars baneman, Rampenissen, har gjort en egen julebrus!

Hur smakar det?
Det doftar hallon men inte den klassiska hallonsodan utan snarare geléhallon. Vilket ju såklart är en glad överraskning! Smaken är också av geléhallon och jag tas genast tillbaks till mina barndomars julafton. En underbar och smått kemisk (men passande) smak av härliga söta geléhallon med underbart lite knastrigt socker utanpå (dock knastrar inte drickan). Sötman kunde dock ha varit strået vassare. Det är en fullsockrad dricka, inget artificiellt sötningsmedel här inte, men det liksom fattas något. Jag vill ha segare knäck och fetare fläsk från grisen. Med det menas: Ska man göra en dricka som smakar geléhallon kan man likväl fläska på med sötman. Överlag så är detta dock väldigt väldigt gott och nog min nya favorit till röd julebrus.

Vart hittar jag läskeblasken?
Denna köptes i Norge julen 2024

Slutsats
Oftast är röd julebrus hallonsoda. Med ett (enligt mig) ganska taffligt genomfört hallon. Men här kör de en annan vinkel. Nu vet jag inte om de faktiskt siktar på att det skulle smaka geléhallon, men det är så jag upplever det. Av någon anledning transporterades jag genast till julen (denna dracks i februari) så fort jag kände doften. Jag vet inte vad för något från mina barndomars jul som smakade såhär, men något bekant var det. Och det kan hända att betyget är något sockrat pga denna nostalgibomb det väckte hos mig. Men ett givet köp nästa jul, det blir det! Ah och en Rampenisse verkar vara det norska namnet för Nissehyss, Nissebus, Nissedörr osv.

Slutbetyg