F.A.Q

Sida

Vad är laskeblask.se?
laskeblask.se är en sida startad av läsk-entusiaster som ansåg att det var dags för en sida där olika läskeblask från sverige (och även världen) testas och betygsätts av vanliga människor för vanliga människor.

Hur testas läsken?
All läsk vi får in testas av individen som hittade den. Vi testar alla i vanlig kylskåps temperatur om inte annat anges på flaskan. De flesta drickor avnjutes ur burken/flaskan som den kom i. Om det inte är så att man är intresserad av någon visuell egenskap av drickan. Dricks det i glas är det utan is då detta skulle riskera att göra drickan vattnigare än avsett.

Hur fungerar betygsskalan?
Betygsskalan är 1-5 och mäts i läskburkar, skalan ser ut såhär:

Underbart! Ambrosia! Rekommenderas!


Nära perfektion, en riktigt god läskeblask som rekommenderas.


Mittenfållan, en läsk som smakar det den skall men som inte utmärker sig på något vis. Godkänt.


Nu börjar vi närma oss bottenskrapet. Det duger om det är kris men se dig kanske om efter något annat alternativ.


Bör undvikas! Drickor som hamnar på detta betyg är endast för yttersta nödfall eller i experimentellt syfte.


Odrickbart och vidrigt! Läskeblask.se kan ej garantera drinkarens hälsa om detta intas.

Vad är reglerna för vad som är läskeblask och vad som inte är?
Reglerna är ganska simpla. Det måste vara kolsyrat för att kvalificera som en läskeblask, alkoläsk räknas inte som en läskeblask. Detta är en sida som strikt testar vanlig läsk. Om du köper en saft och sedan kolsyrar den är det inte en läskeblask. Energidrycker räknas till avdelningen läskeblask då dryckerna är kolsyrade. Alkoholfri cider ligger i gråzonen, men vi har valt att inte ta med dessa som läskeblask i dagsläget. Smaksatt vatten, som Lokas olika varianter (inte crush) är inte läskeblask.

”Funktionsdrickor” som är BCAA berikade eller hysteriskt höga halter av koffein faller under definitionen läskeblask, men många av dem har en överdriven smak av artificiella sötningsmedel och undviks därav för det mesta. Men ibland slinker vissa drickor som faller under denna sub-kategori in i recensionerna.

Annons