F.A.Q

Sida

Vad är laskeblask.se?
laskeblask.se är en sida startad av läsk-entusiaster som ansåg att det var dags för en sida där olika läskeblask från sverige och även världen testas och betygsätts av vanliga människor för vanliga människor.

Hur testas läsken?
All läsk vi får in testas av individen som hittade den. Vi testar alla i vanlig kylskåps temperatur om inte annat anges på flaskan. Alla drycker avnjutes i ett vanligt glas utan is, då detta bara skulle förstöra läskeblaskens arom.

Hur fungerar betygsskalan?
Betygsskalan är 1-5 och mäts i läskburkar, skalan ser ut såhär:

Underbart! Ambrosia! Rekommenderas!


Nära perfektion, en riktigt god läskeblask som rekommenderas.


Varken äcklig eller speciellt god, det duger men rekommenderas inte.


Nu börjar vi närma oss bottenskrapet. Det duger om det är kris men se dig kanske om efter något annat alternativ.


Bör undvikas! Endast om du står på dödens brant är detta något att dricka! Eller i experimentellt syfte.


Odrickbart och vidrigt! Läskeblask.se kan ej garantera drinkarens hälsa om detta intas.

Kan jag få vara med och testa läsk?
Alla får såklart testa läsk, men de “riktiga” recensionerna där utmärkelser osv kan ges är exlusivt till den skara människor som är med och driver siten. Söker vi nya testare kommer detta ansonseras på sidan. Men såklart får alla besökare lämmna sitt eget omdömme i form av betyg samt komentarer på artiklarna.

Vad är reglerna för vad som är läskeblask och vad som inte är?
Reglerna är ganska simpla. Det måste vara kolsyrat för att kvalificera som en läskeblask, alkoläsk räknas inte som en läskeblask. Detta är en sida som strikt testar vanlig läsk. Om du köper en saft och sedan kolsyrar den är det inte en läskeblask. Energidrycker räknas till avdelningen läskeblask då dryckerna är kolsyrade. Alkoholfri cider ligger i gråzonen, men vi har valt att inte ta med dessa som läskeblask i dagsläget.

Är ni inte rädda för diabetes?
Vi försöker dricka i tämligen måttlig mängd och har alla lagt in nummret till närmaste läkarmottagning i våra mobiler utifall att.

En av uppgifterna är fel på en recension, hur säger jag detta till er?
Det lättaste sättet är att helt enkelt skriva något i en kommentar på recensionen i fråga. Eller maila till: laskeblask.se@gmail.com

Jag vet om en jätte god läsk ni inte testat, vart vänder jag mig?
Det gör du genom att besöka sidan som heter ”Tips” som du kan se uppe på sidan under banderollen.

Jag har en läskeblask som inte har testats, kan jag ett exemplar till läskeblask.se?
Självklart! Det finns mycket läsk där ute som kan vara svåråtkomlig av olika anledningar. Råkar du ha en läskeblask som du vill sponsra sidan med så kan du skicka ett mail till: laskeblask.se@gmail.com med lite information så återkommer vi med ett svar så fort meddelandet är läst, tack på förhand!