Nygårda – Cola

Standard

Nygårda har givit oss cola sedan 1954, det måste vara välsmakande för att ha överlevt striden emot coca-cola så länge.

Hur smakar det?
Det smakar ganska sött, sötare än coca-cola men inte lika mycket smak av kolaböna som Pepsi, någonstans mitt-i-mellan. Eftersmaken hänger kvar en stund och den söta karaktären byter form till lite sur i smaken, om det är någon ingrediens eller smaklökarnas reaktion till sötman vet jag inte, men lite sur eftersmak är det allt. Det är dock väldigt gott, en balanserad kola smak med lite mera sötma än vad vi är vana vid, men inte på långa vägar för sött, man blir inte sådär sockrig och hemsk i munnen som man kan bli av lite billigare coladrickor.

Vart hittar jag läskeblasken?
Nygårda tillhör standard sortimentet i våra svenska butiker och brukar vara dominerande bland glasflaskorna på back-avdelningen.

Slutsats
En kvalitetscola utan tvekan. Jag skulle lika gärna sitta och dricka flaska efter flaska av detta till datorspelandet eller i soffmyset som jag kan dricka coca-cola eller Pepsi för den delen. Exeptionell är den dock inte utan det är en stadig, god cola från ett Svenskt bryggeri en bit över medel och en bit under fantastisk.

Slutbetyg

Annons

En reaktion på ”Nygårda – Cola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s