Fritz-Kola

Standard

fritzkolaFrån Tyskland kommer en cola med en riktigt tyskt namn och en intressant blandning smaker

Hur smakar det?
Doftar oerhört inbjudande, då doften påminner mig om någon kaffe-likör, exempelvis Sheridan’s. Smaken är det lite blandade känslor till dock. Doften är som sagt ljuvlig, det doftar som härligt len kaffelikör med inslag av gräddig vanilj, men detta återfinns inte riktigt i smaken. Det smakar inledande endast av kaffe, borta är de andra smakerna och dofterna, drickan skummar även till ganska så ordentligt vid varje klunk. Håller man kvar drickan i munnen kommer även beskan från kaffet fram väldigt tydligt och det känns vid det här laget som att jag dricker en renodlad kaffeläsk. Jag kan inte hitta sötman från kolanöten eller syrligheten från lemonaden, kaffe kaffe och mera kaffe. Det är på eftersmaken man först märker av en annan ingrediens och det är faktiskt eftersmaken som räddar läsken. Fram kommer då en ganska så blygsam, men märkbar, sötma som antagligen är cola-portionen i receptet. Smaken påminner då plötsligen lite mera om den inbjudande doften och tankarna förs åter igen till en god kaffelikör med gräddig sötma på slutet. Lemonaden som nämns på etiketten har jag ingen aning om vart den tog vägen…

Vart hittar jag läskeblasken?
Denna köptes i Tyskland under en bilsemester i somras (2016), men de har ett sökverktyg på sin hemsida.

Slutsats
Att det kunde ha inslag av kaffe var det inget tvivel om, men att kaffet skulle vara så dominerande trodde jag inte. Jag tänkte mig en lite vuxnare ”tyngre” cola (som Volt Cola, eller gamla Jolt) med ett inslag av kaffe, inte kaffe med ett inslag av cola. Är det bra då? Jovars, när man fått tänka efter lite och ”choken” har lagt sig. Det är nog en aningens för mycket kaffe för min smak, de hade gärna fått komplettera med en skvätt vanilj och en aningens mera colasmak, men annars så är det helt klart en godkänd dricka.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s