Battery – Brry

Standard

batterybrryNorska favoriten Battery förstärker sitt norska sortiment med blåbär, kan väl inte gå fel?

Hur smakar det?
Man öppnar burken och blir genast lockad när man känner doften av härligt blåbär. Det doftar kanske inte lika starkt av blåbär som Red Bull Blue Edition, men det doftar blåa små bär. Smaken är ljuvlig. En härlig smak av blåbär fyller munnen och både jag och mina medsmakare utbrister i varsitt belåtet ”Mmmmmm!” efter första klunken. Det är ingen jättestark smak av blåbär, men man vet vad det är de försöker imitera. Den traditionella sträva syrligehten som kommer med en original Battery återfinns inte alls i denna drickan, vilket mina medsmakare uppskattar men är något som jag saknar på drickan. Eftersmaken är inte speciellt långvarig, på gott och ont. Men det kan man lösa med en ny slurk!

Vart hittar jag läskeblasken?
I skrivande stund verkar den bara finnas i Norge, även där detta exemplar köptes

Slutsats
En riktig fullträff av Battery detta. En härligt söt dricka med en välgjord blåbärssmak som är minst lika god som Red bulls Blue Edition (en dricka jag verkligen gillar). Hade denna funnits i Sverige så hade det lätt blivit min nya ”nu känner jag för något lite extra gott” dricka, inte minst för den trevliga storleken på burken (50cl). Det enda jag saknar, som sagt, är en syrlig eftersmak. Men det kanske är mera anpassat för en bredare publik utan den lite speciella sträva eftersmaken. Om du råkar vara i Norge och känner för en riktigt god dricka, köp en burk eller två.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

2 reaktioner på ”Battery – Brry

    • Krille

      Precis, Battery har sina rötter i Finland. Men faktum är att jag ser fler sorter med Battery och fler butiker som har just Battery i Norska butiker än i Finska. Jag har frågat mina vänner i Finland om de sett de sorterna jag hittat i Norge där, men för det mesta finns de endast i Norge. Kanske har landet blivit testbas för deras smaker?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s