Fanta Zero – Pink Grapefruit

Standard

Grapefrukt får mig alltid att tänka på 80/90-talets USA där varje hälsosam person började dagen med en halva av denna citrusväxt.

Hur smakar det?
I sedvanlig ordning tar vi doften först och det doftar mycket riktigt av grapefrukt, inga andra konstigheter, bara grapefrukt. Sen tar vi oss en klunk (har med mig två extra smaktestare för denna då grapefrukt historiskt sett inte är en favorit) och reaktionerna är spridda. ”Usch vad det smakar sötningsmedel!” säger den ena ”Hum….. Mjaa…. Hm…..” säger den andra eftertänksamt och undertecknad säger ”Jahopp, där var det över” i referens till hur länge smaken på drickan stannar kvar. Det smakar grapefrukt och inte speciellt konstgjord sådan heller, det smakar bara grapefrukt så oerhört kort att man knappt hinner märka det. Aspartamet som den ena känner av är inget jag stör mig på, tycker snarare det smakar ovanligt lite av sötningsmedel. Men smaken på drickan är galet ”kort”. Man tar en klunk och nästan lika fort som man svalt är smaken ett minne blott. Ingen eftersmak att tala om, eller jo, efter cirka en halvminut kommer det något tillbaks som känns bekant, jupp det är en mesig liten grapefrukt som gör sig påmind. Skummar också ovanligt lite för att vara en lightdricka, vilket är ett plus i min bok. Men smakmässigt (som ändå är det viktigaste) så är detta en total miss.

Vart hittar jag läskeblasken?
Finns i skrivande stund i de flesta matbutiker/kiosker.

Slutsats
När jag köpte den i min lokala ICA fick jag höra att denna var riktigt najs och jag har fått höra från annat håll att den nya Fanta Zeron var trevlig (vilket jag antar refererar till denna). Nu är smaken bekant som baken (delad) och alla kan inte tycka om samma saker. Drickan är inte äcklig på något vis, det kunde ha varit mycket värre. Men smaken är så oerhört kortvarig att det knappt räknas. När tre av tre smaktestare säger nej till drickan, ja då är det inget att diskutera. Betyget blir lågt och någon ny flaska lär det inte bli i detta hushållet.

Slutbetyg