Zingo – Jordgubb Rabarber

Standard

Vad är mera somrigt än jordgubbar och rabarber? Möjligtvis fläder…

Hur smakar det?
Skruvar av korken, ställer ifrån mig flaskan på bänken och sträcker mig efter ett glas i skåpet. Doften av läsken har redan börjat sprida sig och när den når mina näsborrar blir det ett instinktivt ”Mmmm!”. Detta bådar väl. Doften är riktigt jordgubbig, tänk Ekströms Jordgubbskräm – Extra Prima. Jag tar första klunken och förväntar mig en riktig smakbomb, men så fort vätskan når mina smaklökar är besvikelsen ett faktum. Det smakar oerhört vattnigt, inte ens 10% av doften återfinns i smaken. Jovisst känner jag en smak av jordgubbar, men den är lika blek som min hud efter den långa mörka vintern, inte speciellt somrig med andra ord. Sötman som känns på doften återfinns knappt i drickan. Rabarbern som kunde stått för den där lite härliga syrligheten som den är känd för lyser med sin frånvaro. Varje ny klunk är en besvikelse. Först känner man den oerhört lockande doften på drickan, men så fort man tagit sig en klunk och möts av den mest urvattnade jordgubben i modern så blir man nästan förbannad. Vad hände egentligen? Eftersmaken är faktiskt överraskande trevlig, då eftersmaken bjuder på en ganska så behaglig smak av jordgubb. Men det räddar tyvärr inte en annars så blek dricka.

Vart hittar jag läskeblasken?
Kan just nu köpas i samtliga matbutiker.

Slutsats
Åter igen: Vad hände egentligen? Hur kan man lyckas göra en så oerhört lockande dricka doftmässigt men misslyckas totalt med smaken? Det smakar inte illa, jordgubben är ”okej”, det känns inte kemiskt eller så, men det är bara så oerhört tråkigt. Med sin härliga doft och sin härliga färg och sin härliga etikett trodde jag helhjärtat att detta skulle vara en härlig dricka. Detta är som att åka på semester till Spanien och mötas av en vecka med konstant regn istället för solsken, med andra ord, vattnigt.

Slutbetyg