Norska Solo blandar apelsin med jordgubbe och struntar i sockret
Hur smakar det?
Doften är mycket mera apelsin än jordgubbe, det finns en hint av något annat, men det kan lika gärna vara en annan citrus, som en blodapelsin eller grape. Första klunken är också väldigt mycket apelsin och inte så mycket annat. Det dyker dock upp en liten jordgubbe efter att apelsinen gjort sitt, men det är en riktigt blek och tråkig jordgubbe. För varje ny klunk jag tar kommer jordgubben fram lite mera, men det blir aldrig någon framträdande jordgubbssmak utan det är mest en smak av apelsin. Eftersmaken är drickans största problem. Efter varje ny klunk får jag en känsla av att jag råkat dricka tvål och det är verkligen ingen höjdare. Det blir en gaska så påtaglig ”tvålig” smak i munnen en lång stund efter varje klunk. Väntar man dock lite till försvinner tvålsmaken och jordgubben kommer fram lite försiktigt igen. Inget tillsatt socker stoltserar drickan med och det märks, lite mera sötma hade verkligen hjälpt denna drickan. Aspartam har de lagt i, men inte ens den sötman tycker jag är speciellt påtaglig.
Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes i Norge i Maj 2017, antagligen en sommarsmak som kommer försvinna under årets gång.
Slutsats
När något är utan tillsatt socker brukar det tyvärr bli lite tråkigt. Utan tillsatt socker betyder också (för det mesta) att de hållit igen på sötningsmedel överlag för att det skall kännas ”nyttigare” och det är nog snålheten med sötman som blir fallet för denna drickan. Att det smakar mindre jordgubbe än apelsin är att vänta, apelsin är billigt, jordgubbar är det inte (vilket märks av 7,5% apelsinjuice och 0,5% Jordgubbsjuice från koncentrat). Men den ganska så tvåliga eftersmaken och avsaknaden av någon sötma gör att läskeblasken tyvärr får underkänt. Ingen hemsk dricka, men lite besviken är jag nog.
Slutbetyg