Vasa Gammeldags Påsk Must

Standard

I skrivande stund är det September, men påsken varar ända fram till, dopparedagen?

Hur smakar det?
Precis som vanligt med must, varesig det är jul eller påsk, så är skummet viktigt. Detta test klarar vasa med bravur då det skummar rejält och ger en lockande skumkrona för första klunken. Musten är god, smakar sött och mustigt. Inte för sött dock, en bra balans. Musten har en syrlighet som jag associerar lite med Apotekarnes, fast där Apotekarnes kan smaka lite sur strumpa klarar sig denna musten precis. Fast en nyans för ”surt” för min smak. Inte surt som i citron dock, nej en annan surhet som kan upplevas med viss must. Eftersmaken är trevlig men inget speciellt. Fast det är väl inte att förvänta sig något annorlunda, det är trots allt en vanlig must.

Vart hittar jag läskeblasken?
Denna köptes uppe i Sundsvall, men kan finnas på andra platser i landet. Norrland är dock där du har störst chans.

Slutsats
Detta är en vanlig påskmust och det smakar vanlig påskmust. Det är inget speciellt åt något håll, varken ovanligt gott eller ovanligt illasmakande. En påskmust som mycket väl kan stå på bordet tillsammans med andra mustsorter utan att skämmas eller överglänsa. Tjusig etikett har den också.

Slutbetyg

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s