Benestad Bryggeri – God jul must

Standard

Är det god jul, must. Eller en avstavad julmust? Från småland kommer den iaf

Hur smakar det?
Korkar upp och stoppar i näsan, det luktar öl. Nog för att det är malt och humle i julmust också, men detta luktar ju bara öl. Tar första klunken och katastrof på en gång. Musten skummar upp något aldeles otroligt och hela munnen blir fylld av skum. Flaskan beter sig likt en gejser och det sprutar ut skum ur flaskhalsen. Hela knäet är fyllt av julmust och i ren panik sväljer jag vad som mest kan räknas som 80% skum vid det här laget. Jag har aldrig varit med om något liknande. Nästa klunk följer samma mönster. Även om jag dricker det långsamt så skummar julmusten upp så till den milda grad att det nästan flödar över i flaskan igen och återigen sväljer jag endast skum. Det lilla av smaken jag känner är även det en fullständig katastrof. Det smakar öl, bara öl. Inte julmust med öl-karaktär. Öl med en skvätt julmust i snarare. Vasken efter 1/4 av drickan.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes via supersoda.se

Slutsats
Har det skett ett misstag? Råkade dom hälla fel vätska i fel flaska? Är det ett skämt? Inte ens när jag smyger in drickan i munnen så undviker jag det helt absurda skummandet. Och det smakar fortfarande bara öl. Apelsinzest skall det vara i också, ingen aning vart den är någonstans. 42 recenserade julmust/påskmust finns på denna sidan och jag har aldrig varit med om något liknande förut. Vad fan hände?

Slutbetyg

Annons