Svensk Julemust

Standard

Norrmännen försöker sig på att göra julmust, välkomna i gänget!

Hur smakar det?
Doftar standard julmust, skummar standard, allt är standard. Inget fel på det. Smaken är även den väldigt standard. Den påminner ganska mycket om en Apotekarnes, i det att den har en ganska hög sötma och en surhet på slutet. Surheten är nästan lite unket, en egenskap som även Apotekarnes standardmust har, som jag inte är helt överens med. Föredrar isf Nygårdas standardmust. Men det smakar som sagt julmust, helt utan några som helst speciella egenskaper åt varken för eller nackdel.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes på en Europris i Norge, vintern 2021.

Slutsats
Detta är lite som när IKEA började sälja Julmust, eller som den hette sist jag såg den: Vintersaga – Swedish festive drink. Det vill säga: En kul grej på en marknad som vanligtvis inte dricker julmust. Jag har väldigt svårt att tro att denna sålde speciellt bra i Norge. På samma vis som Troika verkar utmanande för svenska smaklökar (sockerbiten är dock lite mer kultiverad än gemene man) så har jag inte hittat en enda norrman som tycker julmust är gott. Det är antagligen en dricka man måste växa upp med för att uppskatta. Kultur gör väldigt mycket för smaker. Men med det sagt. Detta var en bra julmust som norrmännen skall ha en eloge för att de ens kom på tanken att brygga en. Godkänt och en kul grej.

Slutbetyg

Annons