Red Bull – Winter Edition – Fikon-Äpple

Standard

Det är september och winter edition är redan här, sommaren är kort som dom säger…

Hur smakar det?
Här har vi ett ordentligt handikapp för jag har inte en susning hur ett fikon smakar. Så vad som inte är äpple i denna drickan kan vara ett fikon. Öppnar upp och genast luktar det väldigt intensivt av äpple. Som en sådan liten tetra med BOB äpple saft koncentrat. Det finns något annat på doften också som nästan luktar lite som en godisbutik. Första klunken och jämförelsen med en godisbutik står fast. Tänk en godisbutik i ett köpcenter, inte högintensivt men du vet att det finns en butik som säljer lösgodis i närheten. Smakar en del äpple men en del annat också, som jag misstänker är fikonet. Sötman är trevlig, upplevs som strået sötare än originalet. Eftersmaken är blandad kompott. Sötman gör en linjär avvikande sorti, men lite då och då kommer en beska som jag inte uppskattar. När jag hunnit halva burken ungefär är jag ganska trött på smaken. Smakar fortfarande trevligt men en sur och lite besk eftersmak blir mer och mer påtaglig efter varje klunk. Acceptabel, inte mer.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes på cooperscandy.com

Slutsats
Fikon lät konstigt, och kanske var det lite konstigt också eftersom drickan inte riktigt gick hem. Men det var inte någon katastrof heller. Den följer mönster från tidigare Winter editions där det är en dricka man köper en gång och sen aldrig igen. Inte för att den var dålig nödvändigtvis, men det finns så mycket annat som är så mycket bättre. Och att köpa något bara för att det finns under en begränsad tid och ”hör till årstiden” lirar inte i min bok. Jag köper mycket hellre en Red Bull original, som fortfarande är världens godaste energidricka.

Slutbetyg

Annons