Gammeldags Geléhallon

Standard

Klassiska geléhallon, i flytande form, med kolsyra!

Hur smakar det?
Frågan är om det kommer smaka hallonsoda eller faktiskta geléhallon? Av doften att döma så är svaret: Ja. Men det lutar nog faktiskt lite mera åt geléhallon hållet än vanlig hallonsoda. Smaken är även den väldigt tydlig av detta klassiska godis. En väldigt trogen och fin smak av geléhallon kommer från första klunk till eftersmaken. Det är verkligen som att de tagit essensen av godiset och kolsyrat det. Men det fattas något, det fattas mera sötslisk. Geléhallon är god hallonsmak med strösocker utanpå, strösockret saknas här. Ja det är sött, men det är inte så sött att jag får hela upplevelsen av att ha inmundigat geléhallon. Lite geléhallon light. Smakar fortfarande väldigt gott och precis som godiset, dock utan den (enligt mig) välbehövda extra nivån av sötma. Skall man göra flytande godis så skall man gå all in. Den lite lättare sötman gör dock drickan mer lättdrucken. Men intensivt sötslisk hade varit att önska.

Vart hittar jag läskeblasken?
Denna köptes på delitea.se men kan finnas i välsorterade matbutiker

Slutsats
Geléhallon tillhör ett av mina favoritgodis. Tillsammans med hallonbåtar/lakritsbåtar och punchpraliner, mums! Men åter till hallonen. Helt klart en godkänd dricka. De har faktiskt lyckats med konststycket att inte få till en kemisk hallonsmak, som ack så många andra hallondrickor tyvärr faller på. Så det ger ett pluspoäng helt klart. Det smakar också precis som flaskan säger, geléhallon. Men jag hade gärna haft lite intensivare sötma. Så jag får illusionen att även strösockret på geléhallonen är med i drickan. Så med det, ingen ersättare till godispåsen på lördagen kanske, men ett bra supplement.

Slutbetyg

Annons