Gammeldags Mora Must

Standard

Mora bryggeri tappar upp traditionell must på en väldigt tjusig 1L pet flaska, ser magnifikt ut!

Hur smakar det?
Doftar av helt vanlig helt okej must. Smakar som en vanlig must också, men med lite noterbara nyanser. Inte en värst söt must, den smakar som en vanlig must men med kanske 60% av sockret. Den har också en ganska tydlig ”bitter” smak. Jag vet inte vad det är, om det är mer malt i denna drickan som gör det. Men det känns som en mer vuxen must. Lite som en Zeunerts. Där Zeunertsen är betydligt sötare. Eftersmaken har den där lite sura smaken som vissa julmustar kan ha. Vilket i min mening hör till. Typ som eftersmaken blir på en julmust från Apotekarnes. Det finns inga speciellt utmärkande undertoner och överraskningar i denna musten, utan den är ganska så standard. Hade jag haft en blindtest på detta kunde det varit likväl Apotekarnes som Nygårda som ICA. Helt okej, inget att jubla över.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes på delitea.se

Slutsats
Är detta en julmust som jag kommer leta aktivt efter nästa säsong? Nej. Är det en bra julmust, ja den är okej. Original recept vet jag inte om det betyder att dom har en egen bas eller dom köper samma bas som alla andra tillverkare gör. Men det smakar väldigt standard. Det mest spektakulära är nog flaskan, som jag tycker är riktigt stilig. Tomten på bilden ser lite dragen ut, han har nog haft en lång natt. Är man ”samlare” av olika julmustar är det ett givet köp. Men för gemene man utan något större intresse för att ha smakat alla julmustar så går det lika bra med standardmusten i din lokala matbutik.

Slutbetyg

Annons