Vasa Bryggeri – Julmust Special

Standard

En julmust med smak av banan, tja varför inte?

Hur smakar det?
En väldigt tydlig doft av skumbanan sprider sig från glaset och det är med viss försiktighet som jag tar den första lilla klunken. Det smakar faktiskt riktigt ordentligt av skumbanan och en ganska ok sådan. Istället för en julmust med underton av skumbanan har vi skumbanan med en underton av julmust. När man tagit sig en klunk och låter smaklökarna ta sig en upptäcktsfärd så kan man ana en julmust i bakgrunden, men den är väldigt i bakgrunden. När man vant sig lite mer vid smaken dyker julmusten upp lite tydligare på eftersmak och på doft, men det är fortfarande primärt en skumbanansdricka snarare än en julmust. Sötman är intensiv som bara den och jag mäktar inte med mer än ett glas i stöten.

Vart hittar jag läskeblasken?
Denna köptes på delitea.se 

Slutsats
Det är lite för mycket skumbanan och för lite julmust för min smak. Smakar gott men lite väl överdrivet. Tona ner skumbananen med 50% och vi hade haft en balanserad dricka. Men om man vill ha något som smakar skumbanan så är detta drickan för det. Vill man istället ha en julmust så finns det andra alternativ. Helt okej, undviker smak av bananlack, vilket ju får ses som en liten seger.

Slutbetyg

Annons