Royal Crown Cola

Standard

rc_colanorskEn cola från staterna som inte är så stor på den svenska marknaden

Hur smakar det?
Doften på drickan är speciell, en lite fruktigare variant av cola än standardsorterna som finns (coca-cola, pepsi). Smaken är även den mycket fruktigare än man är van vid. Smakar riktigt sött och starkt av kolanöt. Smaken påminner lite om sirap, vilket då också betyder att detta är en väldigt söt cola. Den saknar det där uppfriskande lite syrliga som coca-cola har (antagligen att coca-cola har lite mera citronsyra i) så man känner sig kanske inte lika ”förfriskad” av denna som med konkurrenten. Eftersmaken är dock riktigt trevlig och lever kvar en bra stund.

Vart hittar jg läskeblasken?
Kan hittas i välsorterade matbutiker, tillverkas av Kopparbergs Bryggeri. Finns även i Norge, då gjord av Roma bryggeri.

Slutsats
Det är en bra cola faktiskt, lite sötare än coca-cola men fungerar riktigt bra att varva med om man vill ha lite variation och inte bara dricka coca-cola. Den är dock en grad sötare än coca-cola så kanske inget man kan dricka burk efter burk utav utan att känna hur beläggningen lägger sig i munnen. Men som sagt, god dricka!

Slutbetyg

*Original recension gjordes 2008, uppdaterad Februari 2017

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s