Euroshopper Energy Drink

Standard

Lågprismärket Euroshopper kopierar Red bull och säljer den till en tredjedel av priset.

Hur smakar det?
En läskedryck som en gång i tiden kunde skryta med att den hade en nästan identisk smak till Red bull för en tredjedel av priset har efter en ändring av receptet störtat ner i smakupplevelsernas avgrunder. Nu smakar Euroshopper Energy drink lika billigt som den kostar, istället för att ge smaklökarna en söt/syrlig smakupplevelse tycker jag nu att det snarare smakar av industriella spillprodukter. En syntetisk, frän smak sprider sig i munnen och det känns som det brukar göra i munnen dagen efter en hård utekväll. Desto närmare den kommer rumstemperatur desto värre blir smaken.

Vart hittar jag läskeblasken?
En av de får Euroshopper produkter som finns kvar i hyllorna på ICA, pga den låga vinstmarginalen kan det hända att mindre ICA butiker inte tar in den.

Slutsats
Ända bak i 2010 så skrev jag såhär om drickan: ”En väldigt bra energidricka och en av mina favoriter, den smakar väldigt nära Red bull och det låga priset är också en faktor till varför detta är en av mina favoriter.” och jag menade varje ord. Detta var en helt underbar energidricka som gav valuta för pengarna. Nyligen upptäckte jag även att det faktiskt endast finns 15mg/100ml koffein i ”energidrickan”, där de flesta andra energidrycker har runt 30mg/100ml koffein. Den låga halten av koffein i Euroshopper Energy Drink gör att den endast har 1.5g mer koffein i sig än en vanlig coca-cola, något som enligt läskeblask.se borde frånta drickan rättigheten att kalla sig för energidricka. Det finns därför ingen som helst anledning kvar att dricka denna vätska, du får ingen vidare smakupplevelse och du får inte någon energi av den. Värdelöst…

Slutbetyg

Annons

6 reaktioner på ”Euroshopper Energy Drink

  1. helt klart värd en 5a, identisk till red bull och endast 6.40kr på ica. önskar att mna kunde köpa dessa på willys etc. i storpack med kanske tom sänka priset något även då 😀

    klart bästa drickan om man vill ha en ”red bull” dvs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s