Dr Pepper

Standard

En amerikansk dricka som har 23 smaker och som enligt skaparna inte kan kategoriseras, jag gör ett försök!

Hur smakar det?
Det är ”problemet” med Dr Pepper, vad smakar det egentligen? I min mun smakar det som en lite sötare version av Cherry coke. någon form av körsbärssmak gömmer det sig i af i burken. Väldigt söt smak som hänger kvar en bra stund i munnen. Värt att notera är att den burken jag testat här är en importerad burk, den är alltså inte bryggd i Sverige. Smaken mellan den Svenska och Amerikanska skiljer sig något då den Svenska har en lite tyngre körsbärssmak och mera skum. Den Amerikanska versionen är mera balanserad i smaken.

Vart hittar jag läskeblasken?
Den svenska versionen hittar du på många platser men den amerikanska versionen finns endast att köpa i butiker med en import hylla, såsom ICA och Coop Forum.

Slutsats
Det är en god läskeblask om än lite svår att bestämma vad den egentligen smakar. En sak vi alla kan komma överens om är att den smakar sött och nästan på gränsen till sliskigt. Med en eftersmak som hänger kvar en stund och ger en beläggning av slisk på tänderna kanske det inte är den friskaste drickan ute på marknaden. Det blir två betyg eftersom den Svenska och Amerikanska smakar såpass annorlunda. Motiveringen till den Svenska versionens lägre betyg är att den är alldeles för skummig och för sötsliskig, den Amerikanska har som sagt en bra balans.

Slutbetyg
(Svensk)

(Amerikansk)

*Notering* Hur skiljer jag mellan de olika sorterna? De Svensk bryggda Dr Pepper säljs i Plastflaskor om 0,5 och 1,5 liter. Den Amerikansk bryggda säljes endast i burkar.

Annons

5 reaktioner på ”Dr Pepper

 1. Monster-Sebbe

  e det normalt att få (den svenska) dr peppers körsbärssmak som en chock på tungan efter typ 2-3 månader sedan man druckit en sådan?

  • Bengt

   Dr Pepper innehåller bensaldehyd d v s bittermandelolja därav mandelsmaken. Samma olja som oxå används i mazariner!

 2. Jakob

  Smaken du söker är bittermandel. Jämför tex med mandelkubb.
  Dr Pepper måste man ”lära sig” dricka, dvs det tar mellan 3-10 gånger innan man börjar gilla smaken.

 3. Georg

  Jag har alltid tyckt att dr Pepper påminner om Cola med marsipan. Den speciella smaken kommer från ingrediensen bensaldehyd, som finns naturligt i mandel och tillsatt i olika mandelprodukter. Att säga att Pepper påminner om marsipan är alltså inte helt tokigt, för marsipan innehåller ju också mandel och socker. Min absoluta favoritläsk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s