Oskar Sylte – Ananas

Standard

Oskar Syltes flaggskepp sedan 1929, låt oss se om detta är något att vara stolt över

Hur smakar det?
Ananas, det smakar ljuvlig ananas. Lukten är inte lika stark som med de andra läskeblaskarna från Oskar Sylte vilket får ses som något positivt eftersom lukten på de andra var såpass mycket starkare än själva smaken. Här är lukt och smak i perfekt balans, sötman är precis rätt, kolsyran är inte för skummig och inte för avslagen, eftersmaken hänger kvar länge men inte för länge, kort sagt: Detta är underbart! Efter en stund tycker jag att det smakade av Piggelin, vilket är märkligt eftersom Piggelin smakar av päron, men Piggelin är gott så allt som smakar som sagda glass är bara positivt.

Vart hittar jag läskeblasken?
Det är lite svårare att svara på, det verkar vara lite av en nationell läskeblask men än så länge har jag endast sett den i Kristiansands området.

Slutsats
Jag älskar ananas, det är kanske en stor bidragande orsak till varför jag tycker detta är så vansinnigt gott. Men det märks att detta är den dricka som gjorde Oskar Sylte framgångsrika och varför de fortfarande till denna dag finns kvar som ett av Norges äldsta bryggerier. Ananasbrusen är mycket mera balanserad än de andra drickorna och smaken mycket mer framträdande. Gillar du ananas måste du testa denna, tycker du ananas är sådär tycker jag du borde testa i alla fall och gillar du inte ananas över huvudtaget så kanske denna drickan kan få dig att tänka om.

Slutbetyg

Annons

En reaktion på ”Oskar Sylte – Ananas

  1. Mattias

    Ref. vart man får tag på den så är den från Oskar Sylte Mineralvannfabrikk i Molde uppe på norska västlandet. Ska gå o få tag på i hela Norge, men säkrast är Molde med omnejd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s