Bjäre Julmust

Standard

”Vad är då bjäre julmust?” hör jag dig säga där hemma vid datorn. Jo, det är faktiskt coca-cola, fast julmust, är det gott? Det vet jag inte ännu.

Hur smakar det?
Jag skulle så gärna säga att den var fantastiskt god, att den krossar alla ens förväntingar och att det verkligen är årets julmust. Men det är tyvärr så långt från sanningen man kan komma. Den lyckas med det som tordes vara omöjligt, den är både blaskig med en bittsk eftersmak. Tänk dig att någon har spätt ut en fin julmust med vatten och etanol så får du dig en ganska exakt bild av denna julmusts smak. Om man jobbar för coca-cola skulle man säga att det en väldigt len och mild smak, men det har vatten också. Och ja, visst, första klunken är mild. Men sen sätter sig den artificiella julmusts smaken i gommen och tycks nästan vilja dig illa.

Vart hittar jag läskeblasken?
Just detta exemplar införskaffades på Coop konsum, Avenyn. Men då det är ett tämligen stort märke bör den finnas lite överallt.

Slutsats
Namnet och flaskan indikerar att det är en gammal fin svensk julmust från ett lokalbryggeri, men så är tyvärr inte fallet. Detta är coca-colas egna julmust. Endast om man lusläsar ettiketten så står det , med liten text, tillverkad av coca cola sverige ab. Varför försöker de då mörka ner att det är coca colas julmust? Kanske är det för att vi svenskar är så stolta i vårjulmust, och varje år vid julmustsäsongen när en svensk har en internationell gäst så tycks man höra, ”Did you know that Sweden is the only country where cola-cola sells less in december?” på knacklig engelska. Men av butikshyllorna att döma så lyckas coca-cola inte, trots ihärdiga ansträngningar, att slå sig in på julmustmarknaden. De måste nog köpa upp rättigheterna till Apotekarnes för att ha en chans till framgång, för den här blaskan till julmust kan de lika gärna skippa.

Slutbetyg