Lerum Julebrus

Standard

Ifrån det omåttligt vackra Sogn oh Fjordane fylke kommer Lerum med en julebrus med smak av hallon

Hur smakar det?
Lerum i Sogndal är kända för sina goda frukt och bär produkter, såsom deras läckra hallonsylt, en sylt jag smakat många gånger då min mor bakade hallongrottor för jämnan. Jag förväntar mig därför en oerhört välsmakande, naturlig hallonjulebrus av Lerum, ack vad jag blev besviken. Det smakar hallon, ja, men en syntetiskt framställd sådan. Efter ett par klunkar blir det hela till en ledsam kemisk blandning som man inte gärna vill avsluta. Drickan har även en otäck egenskap av att skumma något alldeles makalöst, vilket gör att det är en pina att dricka. Inte mycket som är rätt här inte…

Vart hittar jag läskeblasken?
Då Lerum är ett väldigt stort märke i Norge så kan man hitta Lerums Julebrus precis överallt i Norge i juletid

Slutsats
Nej, detta var inte så trevligt direkt. En kemisk katastrof som lämnar mycket att önska. Det kanske inte är så illa, jämfört med många andra hallonsmakande julebrusar, men med tanke på att det stod Lerum på etiketten förväntade jag mig något riktigt välsmakande och naturligt. Hallon verkar vara en svår smak att få till på läsk och detta är en läskeblask som får ställa sig i skamvrån med så många andra hallonsmakande läskeblaskar.

Slutbetyg
 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s