Faxe Kondi

Standard

FaxeKondiDanskarnas nationaldricka Faxe Kondi behöver ingen introduktion, men vad tycker då en svensk om denna nationalklenod?

Hur smakar det?
Utseendet på flaskan och drickans färg, eller snarare avsaknad av färg, för tankarna till Sprite eller 7UP. När man tar och doftar lite försiktigt på drickan så förs tankarna åter igen till Sprite/7UP, men när man smakar på drickan så tänker man inte längre på nämnda drickor. Det påminner helt klart om just dessa två drickor, men där sprite/7UP har en tydlig frisk smak av citron så har Faxe kondi inte riktigt någon smak alls. Det finns en svag eftersmak av något som jag inte riktigt kan sätta fingret på vad det är. Vid en närmare titt på innehållet ser jag att drickan innehåller kinin, vilket är lite av en nemesis till mig. Kinin finns det i bland annat Canada Dry och det är en väldigt vuxen smak som får mina smaklökar att skälva. Men här känner jag inte någon speciell smak av kinin, det finns kanske lite av det på eftersmaken som jag inte riktigt kan placera, men jag är positivt överraskad att jag kunde dricka en läsk med kinin i sig utan att göra en grimasch.

Vart hittar jag läskeblasken?
Finns överallt i Danmark, hittar du den inte så är du inte i Danmark.

Slutsats
Tja vad kan man då säga om danskarnas nationalklenod utan att göra folk upprörda? De är så dedikerade att de gjort en låt om läskeblasken. Men okej, jag förstår kanske inte riktigt varför Faxe Kondi har en så stor plats i danskarnas hjärtan, men de förstår inte heller varför vi i Sverige kan med att dricka Julmust. Det är absolut inget fel på Faxe Kondi, den är uppfriskande och törstsläckande (vad mera vill man egentligen ha av en dricka?), men det var lite av ett antiklimax att den inte smakade mera än vad den gjorde efter allt man hört om den. Är du i Danmark så är en Faxe Kondi lika obligatorisk som röd korv och en promenad på ströget i Köpenhamn.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

2 reaktioner på ”Faxe Kondi

 1. Klumben

  For det min yndlingssodavand
  Og du ved den går langt ud over din forstand
  Jeg drikker den hver dag
  Og jeg vil gerne ha’ mere
  Men de tomme flasker
  De blir’ bare fler og fler

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s