Power King – Sugar Free

Standard

PowerKingSugarFreeKlassiska Power King i sin sockerfria variant, en recension som väntat allt för länge.

Hur smakar det?
En väldigt svag doft av den vanliga power kingen sipprar ut ur burkens topp och det finns ingen antydan till sötningsmedel. Smaken är en annan historia då man ganska tydligt kan känna den något fadda smaken av aspartam. Det är sött men helt utan ”stomme”, som är ganska karaktäristiskt för lightdrycker. Smaken i sig är det inget fel på. Smakar inte lika mycket som sin sockrade variant men smakar inte heller aprumpa som vissa lightdrycker kan göra. Syrlighet finns det gott om och det kittlar härligt längst bak i munnen efter varje klunk. Men med allt det sagt så är det en dricka med mindre tillfredsställande smak än den sockrade varianten.

Vart hittar jag läskeblasken?
På Willys och Pressbyrån brukar vara vanliga ställen

Slutsats
Light på energidrycker brukar inte alltid bli så bra. Ibland skapar sötningsmedlet en smak som jag tycker påminner om syntetiska smultron (vilket är ganska trevligt) och ibland blir det bara en ganska urvattnad variant av originalet med en tråkig sötma. Detta är lite av en mellandricka i det avseendet. Det finns värre energidrycker i lightversion än detta, men det finns också flera som är bättre. Jämfört sida vid sida till en Red Bull Zero så är detta ingen höjdare men jämfört med light-energi över lag så är det helt klart dugligt, men inte mycket mera än så.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s