Uludag Frutti – Vattenmelon & Jordgubb

Standard

UludagFruttiVattenmelonJordgubbTurkiska Uludag har gjort den somrigaste drickan man kan tänka sig, hoppas det smakar lika gott som det låter

Hur smakar det?
Vilken otroligt underbar doft på denna drickan! Jag har lite svårt att bestämma mig för exakt vad den doftar, för såhär brukar inte varken vattenmelon eller jordgubbe dofta. Doften för tankarna till godis med smak av vattenmelon, exempelvis detta tuggummi med smak av melon (vilket ser väldigt mycket ut som små vattenmeloner). Smaken levererar precis som doften, ljuvligt. Håller inte riktigt med om att det smakar vattenmelon direkt, men å andra sidan så kan ”äkta frukt” (det vill säga närodlat i ett varmare land) smaka helt annorlunda än den B-frukten vi får hit till norden. Kanske är det jordgubbens förtjänst att det blir så gott som det blir. Jag vet inte och jag bryr mig inte för detta är nektar från gudarna. Men åter till smaken i drickan: Det smakar melon, inget tvivel om det. Som om en vattenmelon gift sig med en honungsmelon och en nätmelon och bjudit över sin kompis jordgubben på besök. Väldigt sött men på något paradoxalt sätt samtidigt väldigt uppfriskande och trevligt. Eftersmaken är frisk utan att egentligen ha någon smak, det känns bara härligt i hela kroppen efter varje klunk, man vill bara ha mer och mer. Det enda problemet är att drickan skummar ganska rejält varje gång man tar sig en klunk, men det är snabbt glömt och förlåtet.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes i en ”Frukt och grönt” butik i Jönköping där mestadels av varorna var av utländsk härkomst. Svenskt text och importeras av ett Göteborgsföretag, Simmo World Food AB.

Slutsats
Uludag gör det igen och levererar en smaksensation till läskeblask. Tror faktiskt inte det kan bli mycket godare än såhär. Ambrosia är det enda ordet som duger för att beskriva denna drickan. En sak jag verkligen gillar med dessa turkiska drickor från Uludag är att de är såpass ”små”. Endast 200ml i varje flaska vilket gör att det känns exklusivt. Det känns som något speciellt man bara unnar sig ibland, något man verkligen måste njuta av eftersom flaskan har såpass lite av dessa dyrbara droppar. Och njuta gör jag! Efter varje klunk får jag en avslappnad känsla och jag tänker mig sittandes under ett parasoll på någon semesterort i 30gradig värme med min Uludag i handen och bara njuter av livet.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

En reaktion på ”Uludag Frutti – Vattenmelon & Jordgubb

  1. Linus

    Fanta – Meron soda (Melon soda). Finns bara i Japan. Du måste få någon att importera hem 1st exemplar till dig. Smakar som en dröm. Tänk dig likören Midori (midori betyder grön på japanska) men utan alkoholsmak med kolsyra. Himmelriket en sommardag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s