Solo – Rabarber & Hallon

Standard

SoloRabarberBringebaerNorska Solo som främst är kända för sin apelsindricka bjuder nu på rabarber och hallon

Hur smakar det?
Doften är allt annat än lockande, då det doftar syntetiskt och påminner om tvål. Smaken är dock betydligt bättre och är faktiskt rent av trevlig. Rabarbern gör inte speciellt mycket i drickan, mer än att kanske bidra med lite syrlighet. Hallon smakar det ganska friskt av, påminner om de där gamla röda klubborna man kunde köpa från karamellpojkarna för er som minns dem. Sköljer man runt med drickan i munnen en stund så smakar det snarare som äpplen blandat med hallon, vilket kanske inte är så konstigt eftersom det är 5.8% fruktjuice från äpple i och endast 1% av rabarber/hallon. Men den där tvålkänslan släpper aldrig riktigt. Det finns en viss syntetisk eftersmak, antagligen tack vare någon ”naturlig” hallonarom, ett enligt mig gemensamt problem för de flesta hallondrycker.

Vart hittar jag läskeblasken?
Finns att köpa i Norge i de flesta butiker som säljer drickor.

Slutsats
Första gången jag drack denna var i mars 2015 och jag var väl inte speciellt imponerad då heller. Men tydligen går den hem hos norrmännen eftersom den överlevt hela året och fanns där på vägen hem från nyårsfirandet. Anledningen till köpet denna gången var för att den förra recensionen försvunnit och jag var tvungen att göra om den, inte för att jag tyckte att drickan var speciellt god. Den är helt okej, det finns betydligt värre drickor med liknande smakkombinationer, men den där lite tvåliga eftersmaken förstör det för mig. Det blir trotts detta en trea i betyg, för jag kan tänka mig att dricka den igen om det är det enda acceptabla i kyldisken. Men inget jag skulle ta ett par flaskor av i butiken bara för att götta mig.

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s