Ebeltoft Gårdbryggeri – Rabarber

Standard

ebeoltoftgaardbryggerirabarberEn rabarber och vaniljläskeblask från Danmark med ett ganska stilrent yttre

Hur smakar det?
Doftar riktigt starkt av rabarber, till skillnad från alla andra läskeblaskar med rabarber som jag hittills testat. Tar första klunken och jag kan höra änglar sjunga. Jag blir nästan tårögd så gott det smakar! Detta smakar precis som en rabarberkräm mamma brukade göra i min ungdom. Rabarber, äpplen (golden delicious pga sötman) och vanilj. Den ljuvligaste, mest naturliga rabarbersmaken jag smakat på länge gör varje klunk till en fröjd. Härlig sötma i början som sedan övergår till den karaktäristiska syrligheten som rabarbern har. Det stramar till lite längst bak i munnen tack vare syran, men det är så det skall vara när man äter rabarber! Vaniljen går inte riktigt att plocka ur för sig själv, men jag är övertygad om att jag känner dess närvaro i och med att detta fick mig att tänka på mammas rabarberkräm vid första klunken. Kanske den godaste läsken jag någonsin druckit, top tre iaf.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes på Soda Nation i Stockholm.

Slutsats
Jag har druckit ett par läskeblaskar som innehåller rabarber, men aldrig riktigt känt smaken av den. Detta är en renodlad rabarberdricka som levererar. Att jag kanske skulle få smaka lite rabarber trodde jag, men att det skulle vara så potent och så otroligt gott kunde jag inte ana i mina vildaste drömmar. Det finns inget negativt att säga om denna drickan mer än att flaskan är ganska liten och tar slut på tok för fort. Gillar du rabarber så är detta ett givet köp!

Slutbetyg
laskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburklaskeblaskburk

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s