Dr Pepper – Cherry Vanilla

Standard

Skaparna av Dr Pepper försvarar till denna dag att deras dricka INTE smakar körsbär, märkligt då att det finns så många som smakar just körsbär… Här en med vanilj adderat också

Hur smakar det?
Till en början doftar det inget mer än helt vanlig Dr Pepper, det vill säga en sorts körsbär fast ändå inte. Märkligt att inget extra körsbär märks på doften och att inslaget av vanilj lyser med sin frånvaro. Tar mig en klunk och kan konstatera samma sak, det smakar bara helt vanlig Dr Pepper. Inget att klaga på där, Dr Pepper är en god dricka, men vart är det extra inslaget av körsbär? Och vart tusan är vaniljen? Jämfört med exempelvis Dr Pepper Cherry så är körsbärssmaken i denna inget att hurra för (drickorna testade sida vid sida då jag inte kunde motstå lite Dr Pepper Cherry när jag beställde från usagodis), även om det fortfarande är gott, men inget speciellt. Eftersmaken är av helt vanlig Dr Pepper, ingen vanilj kommer dansandes på smaklökarna och körsbäret är lika mycket körsbär som standardvarianten.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes på usagodis.se

Slutsats
Förväntningarna var verkligen skyhöga för denna dricka. Dr Pepper Cherry är en av mina absoluta favoriter och tanken att blanda i vanilj i en redan fantastisk dricka möttes av stående ovationer från mina smaklökar. Tyvärr blev det lite som att se Beach Boys uppträda på Ullevi cirka sådär trettio år efter att de var relevanta. Trevlig nostalgi, något man känner igen sig i och man är nöjd när man går där ifrån. Välgjort men inte minnesvärt.

Slutbetyg