Hammars Bryggeri – Julmust Kardemumma

Standard

Eminenta Hammars blandar julmust med kanske den bästa kryddan, kardemumma

Hur smakar det?
Ganska så anonym på doften, känner julmust men ingen kardemumma till en början. Julmusten är riktigt god, precis som Hammars vanliga julmust är det kvalitet rätt igenom. Söt julmust som ligger runt samma nivåer som en standard ICA, Nygårda, Apotekarnes, you name it. Men det smakar lenare och har inte den där lite sura eftersmaken jag tycker bland annat Apotekarnes kommer med. Men vart är kardemumman? Den märks inte tydligt till en början, men när eftersmaken dyker upp är kardemumman där med besked. Det blir inte en dricka som bara handlar om kardemumma, julmusten är där minst lika mycket, men det är nog med smak från kryddan för att ge drickan karaktär. Eftersmaken påminner nästan lite om Ohoy kolasås stundom, som en ljus karamell. De kunde ha skruvat upp en aningens mer på kardemumman, för det är en av mina absoluta favoriter till kryddor. Men det är en balanserad och fin dricka.

Vart hittar jag läskeblasken?
Denna köptes via unbooze.se men bör finnas i välsorterade matbutiker.

Slutsats
Detta var verkligen kanongott. En redan fin julmust som de lagt en fin kryddning på utan att gå till överdrift. Passar utmärkt till julmaten eller bara till pepparkakor i soffan framför någon mysig julfilm. Ett måste för älskare av både fin julmust och kardemumma!

Slutbetyg

Annons