Julmust Dalamust

Standard

Dalamust från ett bryggeri vid namn Sahlins Brygghus med fin etikett som visar gården

Hur smakar det?
Doftar härligt av klassisk julmust, lite mera Zeunerts än Apotekarnes på doften. Vilket bådar gott. Smaken är mycket lättare än vad jag är van vid när det gäller julmust. Den har inte samma ”djupa” karaktär som exempelvis Zeunerts och den har inte en speciellt påträngande sötma heller, som Apotekarnas eller annan dussinmust. Det känns nästan som att man dricker en cola om man ser till lättheten i drickan, men det smakar helt klart julmust, ingen förvirring där. Syrligheten är något uppskruvad i denna julmusten, lite extra cintronsyra eller något motsvarande. Varje klunk känns tillfredsställande och uppfriskande. Eftersmaken är även den lika trevlig och lätt. Inslag av malt och humle dyker upp på efterdyningarna av julmusten och varvas vackert med den generella mustsmaken och friskheten. Och vips så var flaskan tom, önskar jag hade en till.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes via unbooze.se

Slutsats
Detta är inte en fantastisk julmust som jag kommer gå runt och predika om, i stil med Zeunerts eller Blåbärsmusten. Men det är en riktigt välgjord julmust som har en tillräckligt unik smakupplevelse för att sticka ut från mängden. Där vanlig julmust efter en flaska eller två kan kännas en aningens övermäktigt lämnar denna ett väldigt friskt intryck som uppskattas. Passar nog utmärkt till julbordet och alla dess feta tillbehör.

Slutbetyg

Annons