Monster Reserve – White Pineapple

Standard

White pineapple är inget hittepå av Monster utan en egen sort av ananas som är sötare

Hur smakar det?
Luktar precis som vilken ananas som helst, så på doften har vi inget skillnad mot andra ananasdrickor. Smaken är dock annorlunda, från exempelvis Monster Ultra Gold. Det smakar mera som att jag dricker något med äkta ananas i sig än något som är framställt för att påminna om ananas i smaken. Den distinkta smaken som ananas har återfinns i denna drickan. Vid varje klunk får man känslan att man precis tagit ett bett av en färsk ananas. Sötman är bra den med, inte allt för intensiv då det finns inslag av syrlighet i drickan också som tar udden av. Det smakar alltså inte som exempelvis det spadet som konserverad ananas ligger i, som är en ren och skär sockerbomb. Eftersmaken hänger kvar ett tag och erbjuder mer av det samma. En trevlig söt smak av ananas. Dock är kolsyran på tok för svag. Den borde skruvats upp 100% så man får lite bubbel med i sin dricka.

Vart hittar jag läskeblasken?
Denna köptes på cooperscandy, men med tanke på att innehållsförteckningen är svensk kan den nog dyka upp i flertalet butiker.

Slutsats
God ananas dricka vars fruktval kanske är lite mer av en gimmick än en faktisk skillnad. Det smakar kort och gott av ananas, god ananas. Inte riktigt lika naturligt som att sitta och äta skivor av en färsk frukt, men ganska nära på att härma den naturliga smaken hos den bepansrade frukten. Inte en sockerfri variant dock, så inget som kommer drickas ofta för egen del. Håller mig till Monster Ultra Gold för energidrycker som smakar ananas. Oklart vad som är ”reserve” med drickan. Knappast att dom har allt i någon kalkstensgrotta i Frankrike som mognat under ett decennium. Nåväl, god dricka och om du gillar socker, koffein och ananas är detta ett givet köp.

Slutbetyg

Annons