Vira Blåtira – Zero Sugar

Standard

Klassikern Vira Blåtira bantar och tar bort all socker, men behåller den all smaken?

Hur smakar det?
Doften skulle jag säga är identisk med det sockriga originalet. Sötslisk på maxnivå med tuttifrutti-bubbelgum-banan doft. Smaken är lik originalet, men inte riktigt där. Den där intensiva smak-smockan man får av originalet är mycket mildare här. Man känner fortfarande tydligt en smak av (som ajg upplever det) bubbelgum blandat med artificiell banan, vilket inte är fel bara för att det smakar artificiellt, det hör liksom till. Men säg att smaken är nedskruvad med cirka 50%. Självklart har vi inte samma intensitet av sötman heller och man märker verkligen att det är en light dricka (denna med aspartam) i sig som man dricker. Sötman får liksom inte något djup utan det känns som att jag dricker te med suketter. Helt okej, men inget som går upp emot originalet. Eftersmaken är även den mildare, den hänger kvar ett tag men även här går luften ur den lite. Färgen är dock 100% den samma.

Vart hittar jag läskeblasken?
Denna köptes på delitea.se men kan finnas i vanliga matbutiker. Främst i trakten kring Sundsvall, där bryggeriet ligger.

Slutsats
Där originalet är en ordentlig sockerbomb med superintensiva smaker för att matcha den intensiva blåa färgen, så är detta en betydligt mildare och lite ”plattare” variant. Men med det sagt, denna är mer lättdrucken och jag kan ta mig ann ett helt glas på fastande mage utan att behöva ta en paus i mitten för att låta mina smaklökar få andas ut. Originalet och zero varianten får båda en trea. Där originalet egentligen är för intensiv så är det nostalgi deluxe och ett litet glas till lördagsfilmen är nog. Denna varianten får en trea för att den är mer lättdrucken och jag kan ta mig igenom ett större glas till samma film. Två drickor med två olika syften och målgrupper, men där båda kan få sig en tripp nostalgi. Med eller utan socker.

Slutbetyg

Annons