Julmusch

Standard

Mustasch och julmust, går hand i hand, eller?

Hur smakar det?
En annorlunda julmust, det känner man redan på doften. Lukten är av en tämligen intensiv och förhoppningsvis välsmakande julmust. Det finns en underton också. En underton som påminner mig om några fudge godisar med smak av Jack Daniels som jag brukade köpa på Verner & Verner i Göteborg. Smaken är faktiskt nästan identisk med dessa fudge godisar som jag nämnde. Det smakar tydligt av cola fudge, burbon och en gnutta vanilj. Julmusten tar lite av en timout i denna drickan dock, vilket är lite synd för det var primärt julmust jag ville dricka. Men det är himla gott, även om det inte är riktigt så mycket smak av julmust jag skulle vilja ha. Eftersmaken är len och trevlig. Sötman likaså. Inte en vansinnigt påträngande sötma men heller inte osötad. 13g socker i per 100ml, det är rejält med socker i denna rackaren! Det är nog ganska så sött vid varje klunk när jag tänker efter, men burbon smaken bryter liksom av sötman på ett trevligt vis.

Vart hittar jag läskeblasken?
Köptes på unbooze.se

Slutsats
Farhågan när dom försöker göra en julmust lite mera vuxen är att den bara blir vuxen utan något skoj alls i sig. Antingen om den är för rökig eller smakar för mycket av alkoholen de försökt stoppa i. Som den katastrofala portvins julmusten från Nygårda för några år sedan. Hade det varit en aningens mer närvaro av julmust hade det varit en fullpoängare. Men det är bra nära. Riktigt bra julmust som rekommenderas kallt!

Slutbetyg

 

Annons