Coca-cola Light

Standard

En annan dryck som alla känner till men en dryck som långt ifrån alla är överens om hurvida den är god eller inte och om den är ”nyttigare” än orginalet.

Hur smakar det?
Lighten har haft det turbulent, i många år så var den coca-colas enda light alternativ i Sverige, förutom Tab X-tra. Men plötsligt bestämde sig coca-cola company för att aspartam var farligt och drog då bort aspartamet till fördel för sucralos, två olika sötningsmedel. Detta bytet förstörde smaken på coca-cola light och trotts att de nu återgått till aspartam som sötningsmedel i Coca-cola Light så är smaken ”förstörd” för all framtid. Smaken är oerhört vattning och det finns ingen direkt cola smak kvar light drycken. Allt man dricker i detta fallet känns som färgat kolsyrat kranvatten.

Vart hittar jag läskeblasken?
Som med vanliga coca-cola så är frågan snarare: Vart hittar du den inte? Finns överallt där livsmedel säljs.

Slutsats
Coca-cola light är ett alternativ om man inte vill dricka den mycket sockrigare röda varianten, dock offrar man all smak och njutning till fördel för att man kan dricka flera flaskor utan att bli fet eller orsaka skada på tänderna. Vilket jag inte heller tror är fallet för även om det är light så är den knappast nyttig. Så jag skulle nästan välja att avstå helt från att dricka läskeblask om endast denna finns till hands.

Slutbetyg

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s