Jolt Cola

Standard

Datornördarnas ambrosia som fick ökad popularitet via 90-tals filmen Hackers och som i alla år har varit den mest konsumerade drycken på datorfestivalen Dreamhack.

Hur smakar det?
Det första man känner av när man dricker en Jolt är att detta är en lite fylligare variant av cola. Den smakar inte så sötsliskigt som många andra color utan har en lite mera ”vuxen” smak till colan. Själva smaken på colan är dock lite anonym när den först slinker ner för strupen men eftersmaken som kommer sedan är mycket trevlig och hänger kvar länge. Kolsyran är perfekt och bubblar varken för mycket eller för lite. En robust cola helt enkelt.

Vart hittar jag läskeblasken?
Det är tyvärr väldigt svårt just nu då företaget som ägde Jolt cola har gått i konkurs. Just nu är det okänt vad som kommer hända med varumärket. Jag har varit i kontakt med Åbro bryggeri som var de som importerade Jolt cola från nederländerna och det enda Åbro kunde säga var att de inte hade en aning om vad som skulle hända. Så vi får hoppas att någon köper upp rättigheterna till Jolt cola och börjar tillverka den igen.

Slutsats
En otroligt god cola som har legend status inom dator världen. Koffein halten gjorde ingen märkbar skillnad, möjligen på smaken, men man blev inte direkt piggare av att dricka jolt än coca-cola, skulle vara den psykologiska effekten dock som kunde åstadkomma det. Jag och många fler sörjer bortgången av Jolt Cola och vi ber till högre makter att den en dag skall återuppstå. Jolt cola får utmärkelsen: Läskeblask.se ”Seal of approval” vilket står för att just denna läskeblask har legend status hos läskeblask.se för sin goda smak, fina design och för att den betytt så mycket för gamer världen.

Slutbetyg

Annons

6 reaktioner på ”Jolt Cola

 1. Det är alltid tragiskt när bryggerier går i konkurs. Jag har faktiskt aldrig smakat just Jolt Cola, trots att jag sprungit mycket i Molten Core och BWL i mina dar.
  När det gäller koffeinet så innehåller både vanlig Coca-Cola och Jolt Cola mindre koffein per liter än grönt te, och Jolt Cola innehåller ca hälften av mängden koffein per liter än svagt kaffe. Så vi pratar inga stora mängder; å andra sidan slinker det väl lättare ner en liter Cola än en liter kaffe…

 2. mjo tyvär jag är själv stor och var jolt addict det var det bästa 🙂
  extreme cola är fan det bästa som kommit efter jolt samma smak i princip
  hoppas fan de fixar så de blir riktiga jolt inte någon energidryck-.-

 3. Cpt. Obvious

  När jag var ung och dum svepte jag tre Jolt Cola när jag var på väg till en jobbintervju. Lagom till att det var dags att gå in på företaget så slog koffein kicken till.

  Till saken hör att jag inte drack vare sig kaffe eller te, eller fick i mig koffein på något annat sätt så jag hade inte byggt upp någon tolerans mot det. Då en burk Jolt innehöll cirka 160 mg koffein så betydde det att jag just satt i mig cirka 480 mg. För att få lite perspektiv på det hela kan nämnas att amerikanska FDA rekommenderar att man håller sig under 400 mg per dygn…

  Så just som jag ska kliva in på företaget så klipper koffein släggan till. Först blev jag pigg, men bara minuter senare började det krypa i hela kroppen. Straxt därpå började världen vibrera och jag med den. Det sista som hände var att ögonen började skaka oberoende av varandra om jag inte koncentrerade mig intensivt, vilket var väldigt obehagligt.

  Jag minns inte något från intervjun och jag fick inte jobbet, men ibland kan jag inte låta bli att undra vad dom trodde att jag gick på…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s