Urge

Standard

En mystisk norsk dricka som tydligen säljer ganska bra i hemlandet

Hur smakar det?
Det smakar något, men jag vet inte riktigt vad. Läser man på innehållet så står det att det är apelsinsaft i, men det kan inte vara mycket av den varan. Citrus kändes i smaken men då var det snarare någon syrligare citrus än apelsin, som lime. Efter några klunkar drog jag slutsatsen att det är nog såhär kolsyrad WC-anka smakar och det kan knappast se som något hit.

Vart hittar jag läskeblasken?
Du hittar den överallt i Norge då norrmännen tydligen tycker att den är ganska god. Finns i en rad olika utföranden.

Slutsats
Den är bryggd av norska coca-cola company så de vet nog vad de gör. Denna drickan har funnits i många år i grannlandet men jag kan inte hålla med norrmännen om att denna går att dricka. Den var faktiskt ganska okej de första 3-4 klunkarna men sen gjorde sig smaken av kolsyrad WC-anka påmind och jag var tvungen att avbryta. Smaken är ungefär lika tilltalande som grafiken på etiketten.

Slutbetyg

Annons

3 reaktioner på ”Urge

  1. datasmurf

    Som mangeårig Urge-fan fra nabolandet, synes jeg den smaker mer mandarin enn appelsin og lime, men sånn egentlig tror jeg den er et sammensurium av sitrusfrukter. Urge var opprinnelig tilgjengelig i Sverige og Danmark, også, men det var egentlig bare i Norge den slo an. Vi var et testmarked for brusen, som i USA blir / ble kalt Surge. Der hadde den en særdeles mye grønnere farve, nesten selvlysende. Den var også til salgs i USA og andre land en periode, men solgte vel ikke godt nok. Likevel har det vært et marked for gamle Surge-flasker på eBay, og å kjøpe Urge i Norge og sende til USA. Alt i alt, en interessant brus med en interessant historie.

  2. Jan-Eri Falk

    Jag tycker den är väldigt god, faktum är att jag nyligen skrivit till Cocacola company för att få reda på om den kan säljas i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s