Pepsi

Standard

Prinsen av cola har försökt peta kungen från tronen i många år, men har aldrig riktigt lyckats

Hur smakar det?
Det smakar Pepsi, vad ska man säga? Det är en cola sort som är lite banalare i smaken än coca-cola. Inte för sockrig men sockrigare i smaken än coca-cola. Just denna lite sockrigare nyans gör att den lämpar sig inte lika bra för filmkvällen eller vid datorn som Coca-cola. Men det skall sägas att det absolut inte är något fel på smaken, det smakar som det skall göra, rikt på cola och med en väldigt trevlig balans på kolsyran.

Vart hittar jag läskeblasken?
Vart hittar du den inte? Finns överallt där drycker säljes och är minst lika vanlig som coca-cola.

Slutsats
Det går inte att säga att pepsi är bättre en coca-cola, allt handlar om personlig smak och inställning till drickan. Det är gott med pepsi, det är skönt att variera sig lite då och då. Men hade jag haft valet att vinna en årsranson av antingen Coca-cola eller Pepsi så hade jag valt Coca-cola. Men de är i det stora hela lika gällande smak, men avsaknaden av den där citrus nyansen som coca-cola har gör att den inte är lika uppfriskande och en burk är nog för mig, där man istället med coca-cola kan sänka ett helt sexpack i följd.

Slutbetyg

Annons

2 reaktioner på ”Pepsi

  1. Håller med dig precis! Coca-Cola och Pepsi kompletterar varandra väldigt fint. Ibland känner man för Cola och ibland är man sugen på Pepsi. Båda är väldigt bra men ingen når riktigt fram till den ultimata cola-upplevelsen…

  2. Thor

    Nu har de dock saboterat receptet genom att byta ut hälften av sockret mot sötningsmedel. Vilket är oerhört fånigt, eftersom man tidigare kunde välja mellan bara socker, bara sötningsmedel (max) eller att inte dricka läsk överhuvudtaget. För mig som i regel väljer mellan det första eller tredje är det oerhört frustrerande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s