Vanilla Coke

Standard

Blanda vanilj med cola så får du vanilla coke, något som amerikanarna har gillat väldigt länge

Hur smakar det?
Det smakar mycket riktigt av vanilj men en ganska snäll smak då den inte är för dominerande eller sötsliskig. Den är inte som de andra vanilj drickorna jag har testat som mest kan beskrivas som vaniljsås med kolsyra. Men problemen med att dricka något som smakar vanilj finns kvar. Man tröttnar faktiskt efter en stund, det är ganska gott 3/4 av burken men sen börjar smaken av vanilj lägga sig likt en hinna i munhåla och hals. Måste drickas iskall, annars smakar det dålig ljummen vanilj.

Vart hittar jag läskeblasken?
Du hittar den i välsorterade mataffärer som har en import hylla. Detta exemplaret är inhandlat på en ICA Kvantum.

Slutsats
Det är ganska gott, men bara ganska. Som ni kanske vet så fick vi Vanilla coke en stund här i Sverige för några år sedan. Tydligen slog det inte speciellt bra eftersom drickan försvann från marknaden ganska fort. Av någon anledning började vissa butiker importera från staterna, så helt impopulär kan den inte ha varit. Och det är faktiskt en bra dricka, det vill säga om du gillar smaken av vanilj. Perfekt att den endast säljs i burkform i Sverige för man mäktar inte med mer än just en burk åt gången. Men av de olika sockriga coca-cola varianterna är detta den sämsta.

Slutbetyg

Annons

3 reaktioner på ”Vanilla Coke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s