Coca-cola Zero Cherry

Standard

Sockerfritt med körsbär, hur går det egentligen ihop?

Hur smakar det?
Det smakar precis som det låter, det smakar sockerfri cherry coke och det är ingen höjdare. Fastän Zero är en av de bättre light colorna där ute så smakar den inte alls lika gott som sin sockrade kusin, det smakar blaskigt och vattnigt. Körsbäret finns där men även det är vattnigt och tråkigt (ungefär som många svensk odlade körsbär hoho). En annan nackdel med light drycker är att de har en tendens att bli väldigt skummiga i munnen och detta är kungen av skum, inget positivt. Man tar en klunk och genast förvandlas drickan du har i munnen till ett hav av skum istället och du sväljer mest luft, ger en väldigt konstigt känsla när man dricker den.

Vart hittar jag läskeblasken?
Det är en mycket bra fråga! Denna var en gåva från några Norska fans som bor nere i Kristiansand. Jag har aldrig sett den i Sverige eller på någon sida som köper in från staterna. (denna drickan finns numera på den svenska importmarknaden. Kan finnas i butiker som importerar ifrån Greys American Stores och andra importörer)

Slutsats
Det är nog en av de drickorna jag sett mest fram emot att testa, jag misstänkte att det skulle smaka ganska tråkigt, men det är en ganska exotisk kombination. Dock smakade det tråkigare än vad jag först trodde den skulle, det smakar sötningsmedel, vatten och skum. Det enda som tilltalar mig är att den är såpass ovanlig (iaf i Sverige) och att det är en snygg burk. Hittar du en burk med denna cola och är nyfiken tycker jag du skall köpa den, bara för att ha testat. Men det är inget jag kan rekommendera folk att dricka för drickandets skull, tyvärr.

Slutbetyg

Annons

En reaktion på ”Coca-cola Zero Cherry

  1. Daniel

    Det var lite väl hårda ord tycker jag.
    Själv gillar jag den, tycker att den smakar väldigt likt sitt sockrade syskon, passar bra i ett stort glas med mycket is. Finns att köpa på Coop Forum i Lund, importeras av Grey’s American Stores.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s