Threehearts – Sockerdricka

Standard

Lite vatten, kolsyra och socker? Det låter banalt men sockerdricka är en Svensk klassiker oavsett.

Hur smakar det?
Det smakar faktiskt mera än bara socker och vatten, det smakar lite fruktigt också vilket kan vara citronsyran som de blandat in i drickan. Det är en ganska anonym smak när man dricker den men eftersmaken känns som sockerdricka, eller fruktsoda, de är ganska lika. Men det är en trevlig smak, inget att klaga på mer än att den är lite svag. Eftersmaken hänger kvar ett ganska bra tag så det går bra att sitta och smutta på sitt glas med sockerdricka lite då och då.

Vart hittar jag läskeblasken?
Sockerdricka hittar du i alla mataffärer, det kanske inte är lika vanligt på pizzerian eller på den lokala grillen dock.

Slutsats
Sockerdricka är en Svensk klassiker, skillnaden mellan sockerdricka och fruktsoda är dock ganska små enligt mina smaklökar. Den är ganska anonym dricka och lär inte få dina smaklökar att göra piruetter men det är inte en Svensk klassiker för inget. En solid dricka som fungerar lika bra till maten som till ostbågarna på fredagen, ryktet säger även att den kan tjänstgöra som groggvirke.

Slutbetyg

Annons

3 reaktioner på ”Threehearts – Sockerdricka

 1. Jakob Krabbe

  Vad är skillnaden mellan sockerdricka och fruktsoda!?
  Förutom det uppenbara faktum att de stavas olika?
  Dina smaklökar verkar inte tyda någon klarhet av betydelse i denna frågeställningen…!! 🙂

  • krillelille

   Vad än skillnaden kan vara på de två dryckerna, förutom stavningen, så kan det inte vara någon större skillnad. Jag skulle nog inte kunna urskilja sockerdricka ifrån fruktsoda i ett blindtest. Bägge två har en ganska anonym smått sötaktig smak. Det är lättare att känna smakskillnad mellan de olika Loka drickorna än det är mellan fruktsoda och sockerdricka 😛

 2. Jakob Krabbe

  OK… Anledningen till att jag frågar är att jag köper läsk till företaget som vi säljer där. När jag var i affären senast såg jag att båda dessa fanns representerade och funderade på om jag skulle ta en back av båda eller dela en back… Etiketten var blå på sockerdrickan, antar jag, och grön på fruktsodan om mitt minne inte sviker mig.

  Rent teoretiskt skulle det alltså vara samma substans i båda flaskorna men med olika etiketter och namn.

  Det låter initialt lite suspekt, men det svenska folket är vana vid detta tillvägagångssätt. Alla vet att Julmust och Påskmust är samma sak och det funkar ju!!

  Lite kul är det att även du, som kan betraktas lite som en expert i sammanhanget, inte fullt ut kan redogöra för skillnaden mellan dessa drycker!! Skål!! 🙂

  PS. Fruktsoda funkar säkert som groggvirke. Cider är dock stråt vassare!! Det finns en alkoholfri flädercider som är GRYM med lite alkohol i!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s