Dalandan Fruitsoda

Standard

En fruktig citrus dricka gjord på en citrusfrukt från Filippinerna som många av oss aldrig hört talas om.

Hur smakar det?
Det smakar citrus, ingen tvekan om saken. Väldigt naturlig frisk smak, det märks att denna drickan är gjord på riktig fuktjuice. Dalandan smakar som en blandning mellan mandariner och grape. Den har en ganska grape liknande smak till en början, en aningens för sur för mig, men har en helt underbar söt och rund eftersmak som hänger kvar länge i munnen. Drickan har grumlig, vilket visar på att det finns något naturlig i denna drickan.

Vart hittar jag läskeblasken?
Nu blir det genast lite svårare, denna hittade jag i en asiatisk importbutik i Kristiansand, jag har ingen som helst aning om vart annars i världen man kan hitta denna läskeblasken. Tyvärr.

Slutsats
Detta överraskade mig något ofantligt, saker från långt-bort-i-stan brukar väcka en viss skepsis hos mig, men detta var faktiskt riktigt gott! Friskt, naturligt och med en helt underbar eftersmak. Jag tycker kanske att den var en aningens för sur i smaken, lite som grape brukar smaka, men jag förlät den när eftersmaken kom rullandes. Nu ångrar jag bara att jag endast köpte en burk när jag var där.

Slutbetyg

Annons

En reaktion på ”Dalandan Fruitsoda

  1. Joachim

    Frukten heter Kalimansi (alt. Limoncito). Vet att du skrev detta för två år sedan men du kommer inte ihåg vad butiken hette? Denna var min favoritläsk när jag bodde i phils.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s