Fanta – Apple

Standard

Fanta Apple fanns i Sverige för några år sedan, undrar varför den finns kvar i Norge.

Hur smakar det?
Det smakar som det heter, äpple, det går inte att förneka. Syrligt äpple, vilket är lite märkligt eftersom socker står som ingrediens nummer två på listan. Det är med andra ord en anings för syrligt, jag hade nog önskat lite mera sockrig sötsliskig smak. Det är inte så syrligt som många sockerfria fruktdrickor kan vara dock, det faller mig bara inte helt i smaken. Eftersmaken hänger kvar en stund men är inte direkt irriterande eller speciellt extravagant.

Vart hittar jag läskeblasken?
Den verkar finnas i Norge och där finns den i vanliga matbutiker och även på bensinstationer och liknande butiker.

Slutsats
Vill jag har en dricka som smakar äpple köper jag nog hellre en Festis eller Mer, kanske en Herrjunga äpple cider också för den delen. Detta är ingen äcklig dricka, jag tycker bara den var lite tråkig, det var inget speciellt med den och jämfört med andra sorters drickor så är den ganska banal också. Jag kan nog förstå varför den inte finns kvar längre i Sverige, medelmåttigt var ordet.

Slutbetyg

Annons

En reaktion på ”Fanta – Apple

  1. Julia Thorsén

    Den här drack jag i Tunisien, hette Fanta Pomme där (från franskan). Jag tyckte den var god, men det blev för mycket i slutet (köpte 1 l). Vet inte riktigt vad den påminde om, som deras ”Apla” läsk, eller äppelcider ungefär. Lite sötare dock.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s