Canada dry ginger ale

Standard

En dricka gjort på kolsyrat vatten, socker och ingefära, kan det verkligen vara gott?

Hur smakar det?
Lukten är nästan precis som Sprite, det luktar nästan bara svagt av något citron-aktigt, så det känns som att jag vet vad det kommer smaka. Den första smaken man känner är mycket riktigt av Sprite men ganska snabbt så byter drycken karaktär och blir riktigt sträv i smaken för att sedan gå över till en lite grape liknande eftersmak. Den sträva eftersmaken hänger kvar länge och man känner sig ganska torr i munnen. Oerhört skummig dricka detta, när man tar sig en klunk bubblar hela munnen av den aggressiva kolsyran. Efter ett par klunkar lyckas jag konstatera att det här är inte speciellt gott som läskedryck.

Vart hittar jag läskeblasken?
Det är lite svårt att säga, denna hittade jag i Norge nere i Kristiansand. Men det kan tänkas att den finns i vissa special affärer i Sverige eller i en ica butik med brett utbud.

Slutsats
Ginger Ale sägs fungera bäst som en drinkmix och jag kan nog hålla med. Smaken påminner om den av de olika schweppes drickorna som finns. Det är som burken antyder ganska torrt, strävt något som jag kanske inte direkt uppskattar i mina läskeblaskar. Jag tror att man måste ha växt upp med det eller något liknande för att kunna uppskatta drickan. Det är dock med nöd och näppe drickbart, men inte mycket mera. Inte för denna läskeblaskaren iaf.

slutbetyg

Annons

En reaktion på ”Canada dry ginger ale

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s