Fanta – Strawberry

Standard

En fanta från Thailand med en lite ovanlig smak, jordgubbe, det kan väl inte vara annat än gott?

Hur smakar det?
Lukten är söt, riktigt söt. Det luktar som röda Jelly beans smakar, rent godis med andra ord och jag ser fram emot första klunken. Himmelskt, det finns inget annat ord för detta, det är himmelskt. Det är flytande godis på burk och känns helt naturligt i smaken, jag känner inga som helst spår av något artificiellt här. Det är otroligt sött men på något underligt vis så är det samtidigt väldigt uppfriskande, man blir inte alls speciellt sötsliskig i munnen. Eftersmaken hänger kvar ett bra tag och man känner hur sötman sakteligen drar sig tillbaka. Men jag känner inte igen någon jordgubbe, det smakar inte som några jordgubbar vi är vana vid här i Norden, men vi vet alla att många frukter i exotiska länder smakar mycket mer och helt annorlunda än vad vi är vana vid. Oavsett om det smakar av jordgubbar eller inte så står en sak klart: Detta är hur gott som helst!

Vart hittar jag läskeblasken?
Första svaret är Thailand, eftersom drickan är där ifrån. Men denna hittade jag i en asiatisk butik i Kristiansand, Norge. Chanserna är att någon butik med stort asiatiskt utbud i Sverige har denna på lager. [2012 uppdatering] Grays American Stores har nyligen börjat ta in dessa drickor i sitt sortiment, så med lite tur kan Fanta Strawberry finnas i din lokala matbutik, eller kiosk.

Slutsats
När jag såg denna läskeblasken var jag tvungen att ha den. Antingen skulle detta bli det bästa jag druckit på länge eller det vidrigaste jag druckit på länge. Som tur för mig så blev det alternativ nummer ett. En helt fantastisk sockersöt smak som får mig att önska att jag köpt en pall av denna drickan. Jag tror dock inte att man kan dricka burk på burk för den är som sagt väldigt söt och även om jag inte hann få någon sockerchock av en 33cl burk så finns risken att en större mängd dricka får dina smaklökar att sockra igen. Men det är helt klart den bästa Fanta drickan jag någonsin druckit och jag hoppas verkligen att jag kan hitta den igen!

Slutbetyg

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s