Nygårda – Sockerdricka

Standard

Sockerdricka, något som i mina öron låter lika Svensk-klassiskt som köttbullar och falukorv, kan Nygårda charma oss med en nostalgisk dryck?

Hur smakar det?
Det är en väldigt anonym smak, det smakar som gott källvatten, ingen speciell för eller eftersmak på gott och ont. Nu förväntar man sig inte direkt speciellt mycket av något som egentligen bara är socker blandat med mineralvatten, så jag kan inte direkt säga att jag är besviken på smaken. Det är lättdrucket, snäll mineralvatten kolsyra istället för en lite ”aggressivare” kolsyrning som är vanligt i många andra läskeblaskar. Kort sagt, det smakar vatten med socker och bubblor.

Vart hittar jag läskeblasken?
Nygårda tillhör standard sortimentet i våra svenska butiker och brukar vara dominerande bland glasflaskorna på back-avdelningen.

Slutsats
Vad skall man säga om sockerdricka, det smakar inte speciellt mycket och jag tror att den mest hänger kvar för att vi är nostalgiska. Förr i tiden när kolsyrat vatten var nytt och smakerna inte hunnit så långt så var detta ett av de få alternativen som fanns att tillgå. Frågan är hur länge en så anonym läskeblask som sockerdricka kan hänga kvar på marknaden, men tydligen så fyller den något behov hos oss eftersom det fortfarande säljs. Jämfört med andra sockerdrickor så är Nygårdas försök arken bättre eller sämre, jag tror inte man kan misslyckas eller lyckas speciellt mycket med något så basiskt som sockerdricka. Så det är därför betyget blir som det blir, det är en trevlig dricka men den smakar inte speciellt mycket, oavsett bryggeri.

Slutbetyg

Annons

En reaktion på ”Nygårda – Sockerdricka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s