Farmor Hildas – Krusbär

Standard

Farmor Hildas drickor har anor från 1912 och vi vet alla att Farmödrar för det mesta är ena hejare på matlagning, kan de även läskedryckstillverkning?

Hur smakar det?
Ettiketten ljuger inte, det smakar helt klart krusbär. Det är en väldigt naturlig smak till drickan, jag tycker mig inte känna några spår av kemiska smaksättningsmännen här inte. Det är riktigt friskt och släcker törsten mycket bra, det är dessutom väldigt behagligt att dricka. En lite tydligare kolsyra i denna drickan än det var i några andra drickor från Guttsta källa, men fortfarande en väldigt behaglig nivå på kolsyran. Eftersmaken hänger kvar länge och väl, det smakar verkligen sommar och solmogna krusbär i munnen en bra stund.

Vart hittar jag läskeblasken?
Guttsta källa kan nog finnas i alla möjliga butiker då de levererar i sak till hela landet, men där jag befinner mig (göteborg) tillhör det inte standardsortimentet i de flesta butiker.

Slutsats
Detta är en av mina absoluta favoritdrickor, mycket tackvare den otroligt naturliga kännslan jag får av både smaken och den milda kolsyrningen på vattnet. Jag fann mig själv med att sitta och lukta på den tömda flaskan gång på gång när jag satt framför datorn för att få mig en doft av krusbär. Det är inte direkt en vanlig smak på läskeblask och jag kan inte minnas att jag sett så många andra med just smaken av krusbär, vilket är synd för det är riktigt riktigt gott. Och det är även denna drickan, superb kvalitet, Farmor Hilda kunde sina saker hon!

Slutbetyg

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s