The Flaming Moe

Standard

Säsong tre episod tio, Homer sitter i Moes taverna och berättar om den gången han blandade alla slattar av sprit han hade kvar i huset med Maggies hostsaft och sedan av misstag tuttade eld på blandningen. Tydligen blev det en smaksensation och efter att Moe snott receptet och gjort det sitt eget blir han rik och berömd, om än för en kort stund. Låt oss se hur denna legendariska tecknade dricka gör sig i energidrycks form.

Hur smakar det?
Vad kan man förvänta sig av en dryck som enligt legenden består av kanske 15 sorters sprit och hostsaft? Med stor förväntan öppnar jag burken och tar min första klunk, ah, citrus. Det smakar ”klassisk” energidryck, lite syrligare än vad en Red bull smakar inte fullt lika söt, den är nästan helt identisk till smaken av en Euroshopper Energydrink. Eftersom de i tv-serien applicerar eld till ekvationen var ju även jag tvungen att testa att sätta eld på drycken -> Bild <- Det fungerade inte… Men det behövs inte riktigt eld för att göra detta godare, det är redan ganska så gott. Eftersmaken hänger kvar länge och lägger sig längst bak i munnen såsom de flesta energidrycker gärna gör. Men lite mera sötma hade nog gjort pricken över i på denna drickan. En rolig bonus med drickan är att den är lila i färgen, precis som drickan är i avsnittet.

Vart hittar jag läskeblasken?
Just denna burken hade läskeblask.se turen att få sponsrad av roligaprylar.se som är det enda stället jag har sett som säljer denna drickan.

Slutsats
popkultur värdet på denna drycken är för mig helt astronomiska. En av mina favorit episoder av Simpsons och nu kan jag njuta av drickan i verkliga livet också! Jag kan bara hoppas på att Aerosmith plötsligen ringer på dörren och vill spela ett gig för mig. Eld fungerade inte på just denna versionen av drickan men den är helt okej även utan. Det är utan tvekan en av de roligaste burkarna jag någonsin sett på någon läskeblask. Smaken, den är dock inte speciellt unik, men det gör inget för man köper mest denna burken för det popkulturella värdet. Till att ha i utställningshyllan för att imponera på vännerna eller för att säga att man faktiskt druckit en Flaming Moe. Så köper du en sådan Duff så drick den med vördnad och spara för guds skull burken!

Slutbetyg

*Bonus*

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s