Battery

Standard

Battery var den första energidrickan jag någonsin drack vid en ålder av blott 16 år, låt oss se om smaken lever upp till minnena

Hur smakar det?
Den påminner om smaken av Red bull men är lite ”stickig” i smaken. Stickig är verkligen nyckelordet för den smakar förvisso sött och gott men eftersmaken, som kommer ganska snabbt, är som sagt lite stickig. Det är svårt att beskriva men det känns som att det sticker till lite i munnen av denna drickan, inte på något otrevligt sätt eller så dock, jag tror inte det sticker och fräter på samma sätt som batterisyra. Men för en person som har svårt med eftersmaken av en klassisk energidryck som Red bull eller Euroshopper Energydrink kommer ha väldigt svårt för denna drickan. Det är en mycket trevlig sötma i drickan som hänger kvar länge och väl utan att bli en beläggning på tunga och tänder. Kort sagt en mera intensiv version av Red bull.

Vart hittar jag läskeblasken?
Här blir det lite svårare, den verkar inte finnas i samma utsträckning som den gjorde i min gröna ungdom, då den fanns på ica. Nu har jag mest hittat den i godisbutiker av olika slag.

Slutsats
Jo visst är det något speciellt med denna energidrickan, den första energidrickan jag halsade i mig och blev hög som ett hus. Det kanske är mina barndomsminnen av denna drickan som får mig att tycka att den smakar gott av energi och nostalgi. Bevisligen så har den inte fallit de flesta svenskar i smaken eftersom den inte finns på så många ställen i landet. I Norge är den dock vanligare där den även finns i mycket större burkar. Slutsatsen kan därför vara att jag kanske är lite påverkad av mina minnen av drickan och är lite förblindad tack vare detta. Men jag står fast vid mitt betyg, som blir en fyra. Detta är en intensiv energidricka för den erfarne energidrickaren och nybörjare borde kanske smutta lite på den först innan de tar sig en rejäl klunk.

Slutbetyg

Annons

5 reaktioner på ”Battery

 1. JockePocke

  I Norge så finns det en riktigt god Battery-variant, nämligen Battery Cranberry. Värd att testa! Finns på Narvesen, 7-Eleven och Deli de Luca, osv.

  • krillelille

   Recension på denna drickan är färdig och ligger köad just nu 🙂 Men jag vet inte om du kommer gilla mitt utlåtande 😀

 2. Markus

  Den finns på vissa citygross! Eller så finns den på vikingline/siljaline tax-free / Terminal cafet. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s